Scrabbelen met vintage letters

In Parijs ontdekte ik Kidimo, ofwel de hemel voor typografen en fans van letters. Al enkele jaren verzamelen ze er afgedankte reclameletters die voorheen de gevels van handelspanden sierden in Frankrijk en ver daarbuiten. En hoewel je de dag van vandaag wel vaker nieuwe metalen of houten letters tegenkomt in interieurzaken, zijn authentieke toch wel een heel pak mooier. 

Woonblog kidimo 01

Helemaal origineel wordt het als je met verschillende lettertypes een woord of een zin begint te puzzelen. Op hun site www.kidimo.com stellen ze zelf enkele combinaties voor, maar wie binnenkort een bezoekje brengt aan Parijs kan ik alleen maar aanraden eens binnen te springen om een duik te nemen in hun wonderbaarlijke alfabet en zelf te experimenteren.

Woonblog kidimo 02

Woonblog kidimo 03

Woonblog kidimo 04

Woonblog kidimo 05

Foto's: Kidimo