Fijn porselein van Lenneke Wispelwey

Het porselein van Lenneke Wispelwey herken je meteen. Geometrische vormen en patronen in vrolijke pastelkleurtjes waar je alleen maar van kan houden. Haar vazen, bekers en karaffen zijn duidelijk een product van deze tijd maar hebben dan ook weer die vintage vorm waardoor ze even goed zouden kunnen komen uit oma's porseleinkast. Als je oma smaak heeft tenminste.

Woonblog lennekewispelwey 01

Woonblog lennekewispelwey 02

Woonblog lennekewispelwey 03

Wat zo interessant is aan Lenneke's werk is dat het in zowat elke interieurstijl tot zijn recht komt. Van minimalistisch tot overdadig romantisch, het past overal in of bij. En dat verklaart waarschijnlijk ook het succes van deze jonge keramiste. 

Woonblog lennekewispelwey 04

Woonblog lennekewispelwey 05

Woonblog lennekewispelwey 16

Woonblog lennekewispelwey 15

Zelf ontdekte ik Lenneke's werk op De Invasie van Kortrijk (maart 2011) waar ik naar huis ging met een zak vol breekbaar pastelplezier. Daar vertelde ze me dat wie interesse had om werk te bestellen dat eenvoudig kon doen door een seintje te geven via haar website. Ondertussen opende Lenneke een showroom in Arnhem waar ik erg naar uitkijk en hoop ergens in 2012 te passeren.

Woonblog lennekewispelwey 09

Woonblog lennekewispelwey 07

Woonblog lennekewispelwey 10

Foto's: Lenneke Wispelwey