Interieurshoppen in Parijs

1. Merci

De conceptstore Merci heeft zijn naam niet gestolen want de opbrengst van deze winkel gaat naar het goede doel: de minder begoede kinderen in Madagascar. Je vindt er zowat alles: kleding, bloemen, meubilair, parfum, gadgets, een café en een restaurant. Het aanbod wisselt constant en de inkomhal is telkens weer thematisch opgesteld. Het is dus altijd een gok wat er te zien zal zijn maar wees gerust, je zal nooit teleurgesteld worden. 

Woonblog parijs merci 02Woonblog parijs merci 04

Merci, 111 Boulevard Baumarchais 

2. Black Block

In het Palais de Tokyo, het museum voor hedendaagse kunst, heeft grafittikunstenaar André enkele jaren terug Black Block geopend. Hier vind je vooral decoratieve kleine spullen en hippe gadgets, meestal met een humoristische ondertoon. In de hal van het museum vind je ook nog een leuke boekenwinkel en een authentieke photomaton die voor 2 euro vier zwart-wit foto’s neemt. 

Woonblog parijs black blockWoonblog parijs photomaton fotoautomat

Black Block, 13 Avenue du Président Wilson http://www.blackblock.org

3. Sentou

Dit is waarschijnlijk de meest gespecialiseerde interieurwinkel in Parijs voor wie hedendaags design wil scoren. Zowat alles wat ze aanbieden bij Sentou is prachtig en alhoewel alles nieuw is, voelen ze de retrotrend perfect aan. Wie verder wil kijken dan de designklassiekers die in de 'grand magasins' worden verkocht komt hier zeker aan z’n trekken.

Woonblog parijs sentou 01Woonblog parijs sentou 02

Sentou, 26 Boulevard Raspail http://www.sentou.fr

4. Kidimo

Over Kidimo blogde ik al enkele weken geleden en nu zijn we er eindelijk eens gepasseerd. Hun atelier is enkel toegankelijk op afspraak dus belden we hen met de vraag om eens in hun alfabet te mogen duiken. Het aanbod aan letters is enorm en je stapt dan ook best binnen met een project of woord in gedachten. Hun specialiteit is het puzzelen van verschillende letters tot één woord of zin. Maar je kan ook gewoon één plexi letter kopen om er een lampje van te maken ofzo. Om letters te kopen hoef je zelfs helemaal niet naar Parijs te trekken want de meeste bestellingen komen binnen via hun website.

Woonblog parijs kidimo vintage letter 02Woonblog parijs kidimo vintage letter 01Woonblog parijs kidimo vintage letter 10Woonblog parijs kidimo vintage letter 05Woonblog parijs kidimo vintage letter 06Woonblog parijs kidimo vintage letter 11

http://www.kidimo.com

5. Muji

Wie van minimalistische gebruiksvoorwerpen en puur design houdt moet zeker bij Muji passeren. De Japanse winkelketen ontwerpt hun hele assortiment zelf volgens hun aloude tradities van eenvoud en functionaliteit. Hun meubilair vind ik wat minder geslaagd maar hun huis-tuin en keuken spullen zijn het dan weer wel.

Woonblog parijs muji

Muji, 47 Rue Francs Bourgeois en 27 Rue Saint-Sulpice http://www.muji.com

6. Habitat & The Conran Shop

Habitat winkels heb je ook bij ons in Antwerpen en Brussel, maar de filialen in Parijs zijn net iets groter en hebben dan ook het volledige assortiment. Tijdens onze laatste trip naar Parijs kochten we er een hoop badkamerspullen.

Terrence Conran, de ontwerper die Habitat bedacht, heeft ook winkels onder zijn eigen naam. Verwacht er dezelfde stijl als Habitat, maar dan met de bekende designklassiekers erbij.  De winkel in Saint –Germain ligt recht tegenover Bon Marche.Woonblog parijs conran

Habitat, 10 Place République http://www.habitat.fr

The Conran Shop, 117 Rue Bac http://www.conranshop.fr

7. Galeries Lafayette

Dit luxe warenhuis verkoopt alles, dus ook meubilair en interieurspullen. Altijd eens leuk om door te wandelen maar verwacht hier niet de meest vernieuwende zaken. Meestal blijft het bij de designklassiekers. Vergaap je vooral aan het prachtige authentieke interieur met zijn majestueuze koepel. Ook de liftkoker die nog volledig intact is verdient een blik. 

Woonblog parijs galeries lafayette

Galeries Lafayette, 40 Boulevard Haussmann http://www.galerieslafayette.com

8. Le Bon Marché

Deze modetempel heeft ook een interieurafdeling die, behalve de klassiekers, ook originele merken zoals het Deense Hay en zelfs vintage aanbiedt. Aan even dure prijzen als de kledij op de andere verdiepingen wel te verstaan. Neem zeker ook eens een kijkje in La Grande Epicerie waar chic Parijs hun boodschappen gaat doen. De rekken staan opgesteld volgens land waardoor je op 10 minuten een culinaire wereldreis kan maken.

Woonblog parijs bon marche 01Woonblog parijs bon marche 07Woonblog parijs bon marche 02

Le Bon Marché, 24 Rue de Sèvres http://www.lebonmarche.com

9. Colette

Colette zit al 15 jaar op de hoogste troon van de hippe winkels in Parijs, zelfs wereldwijd gelden ze nog steeds als barometer voor mode en trends. Op het gelijkvloers vind je gadgets, cd’s, cosmetica, boeken en magazines. Op de eerste verdieping mode, en in de kelder een waterbar waar je meer dan 150 soorten water kan proeven. Het aanbod wisselt wekelijks dus een bezoek aan Colette is telkens weer anders. Behalve de drukte dan, want je kan er steeds over de koppen lopen. Vermijd een bezoek op zaterdag tenzij je graag gesandwiched wordt tussen een bende Japanners.

Colette, 213 Rue Saint-Honoré http://www.colette.fr

10. Fleux

Parijs telt heel veel gadget shops, maar er is er maar één die ik zou aanraden en dat zijn de twee winkels van Fleux.  En dan vooral omdat hun aanbod origineler en verrassender is dan wat je elders tegenkomt. Zo hebben ze onder andere neonletters waarmee je je eigen woord kan vormen en de meest originele kapstokkencollectie van Parijs in huis.

Woonblog parijs fleux 02

Fleux, 39 Rue Sainte-Croix de la Bretonnerie http://www.fleux.com

11. Claire Naa

Een klein winkeltje in de Rue de Birague aan het mooie Place des Vosges. Ze hebben er een mix van vintage meubeltjes, juwelen en leuke spulletjes. Wij kochten er een paar oude reclameletters.

Woonblog parijs claire naaWoonblog parijs claire naa 02

Claire Naa, 10 Rue de Birague

12. Dansk

Zoals de naam het zelf zegt vind je bij Dansk Deens vintage meubilair van de jaren '50 tot '70. Meestal net iets te groot om in je koffer te passen maar dat neemt niet weg dat een bezoekje om enkel te kijken ook altijd fijn is.

Woonblog parijs galerie dansk 01Woonblog parijs galerie dansk 02Woonblog parijs galerie dansk 03

Foto's: Galerie Dansk

Dansk, 31 Rue Charlot http://www.galeriedansk.com

13. Galerie & Boutique 1962

In Montmartre ontdekten we de twee winkeltjes van Galerie 1962. Het ene verkoopt voornamelijk kledij van de Ierse ontwerpster Orla Kiely, maar ernaast ook leuke nieuwe en vintage interieurspullen. Even verder in de tweede winkel vind je enkel interieur met onder andere een mooie collectie retro behangpapier. De winkeltjes zijn niet zo groot maar alles wat ze hebben mag onmiddellijk op mijn wishlist komen.

Woonblog parijs galerie 1962 01Woonblog parijs galerie 1962 02

Boutique & Galerie 1962, 3 & 4 Rue Tholozé http://www.boutique1962.com