DIY: lichtgevende letters

Vorige maand vonden we in Parijs enkele oude vintage letters gemaakt uit semi-transparante plexi. Het grote voordeel van dat materiaal is dat het lichtdoorlatend is. Dus kwamen we al snel op het idee om er lampjes in te verwerken. Tijd voor een DIY postje dus!

Woonblog diy letter 12

De letters vonden we in het Parijse winkeltje Claire Naa aan het mooie Place des Vosges. Ze hadden er een hele hoop afkomstig van het woord 'Boulangerie Patisserie'. Spijtig genoeg was de helft al verkocht dus werd het puzzelen om een woord te vinden. We kozen voor BAR.

Woonblog diy letter 02

De lichtjes die we gebruiken om de letters te verlichten komen uit Habitat. We hadden ze enkele maanden terug gekocht met als doel ze als decolampjes te gebruiken in ons interieur. Maar ze bleken veel te fel licht te geven wat vrij ongezellig overkwam. Iets wat je vaker ziet bij led lampjes. Achter de lichtbeige voorzijde van de letters kwamen ze door hun felheid wel mooi uit. 

Woonblog diy letter 03Woonblog diy letter 04

Voor het aanbrengen van de lampjes in de letters maten we eerst af waar we een lichtpuntje wilden. Dan telden we hoeveel lampjes er per letter nodig waren en sneden we de lichtslinger van Habitat in drie stukken. Want tussen de letters mogen er geen lampjes hangen natuurlijk. De drie stukken werden met doorzichtige plakband elk in hun letter aangebracht en erna werd het circuit hersteld met een halve meter electriciteitsdraad tussen elke letter. 

Woonblog diy letter 05Woonblog diy letter 08

Eenmaal klaar kregen ze een mooi plaatsje in de boekenkast als sfeerlampjes. Zowel overdag als 's avonds geven de led lampjes genoeg licht om een mooi effect te geven. Ben je zelf fan van vintage letters? Neem dan zeker eens een kijkje naar onze post over Kidimo in Parijs.

Woonblog diy letter 06Woonblog diy letter 11