Gisteren een koffer, vandaag een tafeltje!

Omdat het een lang weekend is en de zon maar niet wil schijnen zijn we dan maar aan het knutselen geslagen. Bij deze m'n eerste DIY post! Vorige maand kochten we op de Retrobeurs in Gent een koffertje waar we vandaag een leuk tafeltje van maken met een paar oude tafelpoten eronder die we vorige week vonden bij Ceci n'est pas une épicerie in Gent.

Woonblog diy retro koffer poten vintage

Wat heb je nodig? Een koffertje uiteraard. Je vindt er massa's op het internet en in de Kringloopwinkels. En poten natuurlijk. Die zijn minder makkelijk te vinden. Gelukkig hadden ze er nog liggen bij Ceci n'est pas une épicerie in Oudburg, Gent (tegenover Simon Says). Zoals je ziet komen ze mooi verpakt, recht uit de sixties. In het pakket poten zaten vijzen en spulletjes om de poten op vast te schroeven, wat heel handig was. Verder heb ik een plankje op maat van de koffer gezaagd. Maar dat kan je evengoed bij Brico laten doen natuurlijk. Als werkmateriaal heb je enkel een schroevendraaier nodig.

Woonblog diy retro koffer poten vintage 01Woonblog diy retro koffer poten vintage 03

Dit is de verpakking van de poten. Ze zijn 40cm lang wat de ideale lengte is voor een bijzettafeltje. De poten zelf komen uit een oude stock en worden jammer genoeg niet meer gemaakt.

Woonblog diy retro koffer poten vintage 02

We vonden de poten bij Ceci n'est pas une épicerie waar we al meer leuke meubels uit de 50's en 60's gevonden hebben. Ga er zeker eens langs als je in Gent bent. 

Woonblog diy retro koffer poten vintage 10

Ok en nu aan de slag. Leg het op maat gezaagde plankje in de koffer. In de plank komen straks de vijzen dus hij mag zeker 1cm dik zijn. Is je koffer onderaan stevig genoeg dan heb je dit zelfs niet eens nodig. Ik heb het hout blank gelaten maar je kan het natuurlijk ook schilderen in een leuk kleurtje dat bij je koffer past.

Woonblog diy retro koffer poten vintage 04

Draai nu je koffer om. Zorg ervoor dat de plank niet naar beneden valt door wat boeken of tijdschriften in je koffer te steken als steun. Plaats nu de poothouders op de onderkant van je koffer en vijs ze vast doorheen je koffer in het hout. Zorg ervoor dat de poothouders schuin staan en dat de hoge kant naar binnen wijst. Dan krijg je van die mooie scheve pootjes.

Woonblog diy retro koffer poten vintage 05

En voila, zo simpel is het. Koffertje omdraaien en het is een tafeltje geworden! Ik ben er alvast heel blij mee. Heb je nog vragen of tips, mail me dan gerust via Facebook

Woonblog diy retro koffer poten vintage 07