Het is altijd zomer in de Acapulco Chair

Wie zijn huis of tuin een fifties glam look wil geven kan dat doen met de Acapulco Chair. Een designklassieker vernoemd naar de Mexicaanse stad waar het mondaine Hollywood uit de jaren vijftig op vakantie ging. Ondertussen is de stoel al enkele jaren aan zijn revival bezig en wordt hij vandaag door verschillende merken opnieuw geproduceerd.Acapulco chair 17

Acapulco chair 21

Een ervan is de Australische Mandy Patton die op haar website acapulcochair.com.au de originele iconische Acapulco Chair verkoopt, naast het meer afgeronde La Perla model en een schommelende The Rocker.

Acapulco chair 19

Een andere producent vinden we in Brooklyn waar Greenpointworks mooie handgemaakte versies vervaardigt. De stoel is door zijn materiaalkeuze zowel binnen als buiten te gebruiken dus je geniet er het hele jaar van.

Acapulco chair 18

Acapulco chair 05

Behalve de klassieker met vinyldraad maken ze er ook met leren draad. Deze zijn soberder van kleur in vergelijking met de originelen waardoor ze beter passen in een klassiek interieur.

Acapulco chair 23

Acapulco chair 13

En dan is er nog het Deense OK Design die de Acapulco Chair laat maken in Mexico zelf. De stoelen worden er geproduceerd door probleemjongeren uit de achtergestelde wijken, met de bedoeling om ze door middel van een goed betaalde baan, en onder zeer goede werkomstandigheden, op weg te helpen naar een positieve succesvolle toekomst.

Acapulco chair 02

Acapulco chair 25

Acapulco chair 24

Foto's: vtwonen.nlacapulcochair.com.auokdesign.dkgreenpointworks.com