Puur en functioneel van Bongo Design

We zijn helemaal weg van de ontwerpen van de Poolse Magdalena Chojnacka, die met haar label Bongo Design resoluut gaat voor simpel en puur functioneel design. Zoals haar laatste ontwerp Heavy Rabbit, een zitstoeltje dat ook als opbergruimte kan dienen. 31 stalen elementen zijn met de hand gebogen en aan elkaar gelast, afgewerkt met een mint poedercoating. Prachtig!

Bongodesign 01

Bongodesign 01

Bongodesign 01

Bongodesign 06

Een tweede ontwerp dat we onmiddellijk in huis zouden willen halen is de Gready FOX. Een gerecycleerde metalen gegalvaniseerde plaat waarop een rubberen touw is gespannen in de strakke geometrische vorm van een vossenhoofd. Tussen het koord kan je vanalles klemmen, op de plaat kan je magneten hangen. Handig en mooi!

Bongodesign

Bongodesign 01

Foto's: Bongo Design