Citytips: Supergoods ecodesign concept store in Mechelen

Vorige week werd in Mechelen de eco-concept store Supergoods geopend. Alleen al door z'n naam waren we meer dan benieuwd naar deze unieke winkel. Bij Supergoods vind je zowel ecologische kledij en accesoires, als homeware en meubels. Heel wat artikelen zijn uniek in België, andere zijn gevestigde waarden in de ecologische branche, zoals Freitag en Norrback. Alle producenten respecteren het milieu en de werknemers, en gebruiken gerecycleerde materialen, overstock, fair trade of andere duurzame grondstoffen.

Super goods store 01

Naast het feit dat we er de wereld niet mee om zeep helpen zijn de spullen bij Supergoods ook gewoon heel mooi en duidelijk met oog voor detail uitgekozen. Geen geitenwollen sokken dus maar hip en hedendaags!

Super goods store 01

Super goods store

Super goods store 01

Super goods store 01

Zo hebben ze onder andere de letterlampen van het Finse Character die oude reclameletters voorzien van LED lampjes en ze zo een nieuw leven geven als lichtobject. Wie ons kent weet dat we verzot zijn op lichtgevende letters.

Supergoods mechelen

Heel mooi zijn ook de tapijten van Brita Sweden, die grotendeels gemaakt zijn van gerecycleerd plastic.

Super goods

De Pickle Pot Lamp is ook één van onze favorieten. De Nederlandse meubelontwerper Boudewijn van den Bosch maakt ze van oude glazen bokalen die van de glasbak gered werden.

Super goods store 02

Je kan Supergoods vinden in de Onze-Lieve-Vrouwestraat 116 in Mechelen. De winkel is open van dinsdag-zaterdag tussen 10-18u. Een selectie van de producten is ook online te koop op www.supergoods.be.