Retro kattenbed van Canopy Studio

Vandaag vond ik dit kattenbed van Canopy Studio op Etsy. Kat Webster uit New Orleans studeerde architectuur maar is bovenal een kattenfan en ging daarom op zoek naar haar ideale kattenbed die ze dan maar meteen zelf ontwierp en op de markt bracht. Haar design is duidelijk geïnspireerd op de Mid-Century modern stijl en zelf geeft ze Charles + Ray Eames aan als één van haar inspiratiebronnen wat duidelijk aan de materiaalkeuze, gebogen walnut plywood, te zien is. De kattenbedjes van Canopy Studio combineren dan ook ideaal met de Lounge Chair van Eames.

Canopy 01

De kussens worden op hun plaats gehouden door magneetjes, slim bedacht. De stof komt uit Denemarken en is stevig genoeg om scherpe nageltjes te weerstaan. De prijs is niet zo goedkoop, maar als je een Eames Lounge Chair kan betalen kan dit er waarschijnlijk nog wel bij 🙂

Canopy 01

Canopy 01

Canopy 01

Canopy 01

 

Canopy 01Canopy 11

Canopy 01

Canopy 10

Canopy 01

Canopy 01