Modern bouwen in een oude stad

Architectenbureau Elding Oscarson zette dit moderne bouwwerkje neer in de Zweedse stad Landskrona. Opmerkelijk want het steekt volledig af tegen de traditionele bestaande woningen uit de straat. Eenmaal binnen waan je je in een veel groter huis dan het werkelijk is doordat de architecten er één grote open ruimte van maakten. Het terras op het dak dat mooi in de architectuur is geïntegreerd als een volwaardige kamer loopt zo over in de rest van het huis zonder dat je het merkt. 

Bouwen inspiratie 01

Grote ramen van vloer tot plafond, trappen en ballustrades die het licht doorlaten, en het gebruik van veel wit, geven deze diepe rijwoning toch genoeg licht en luchtigheid.

Bouwen inspiratie 01

Bouwen inspiratie 01

Bouwen inspiratie 01

Bouwen inspiratie 01

Bouwen inspiratie 01

Bouwen inspiratie 01

Foto's: Elding Oscarson