Binnenkijken in twee piepkleine appartementjes

Het is niet omdat je klein woont dat je niet mooi kan wonen. Gisteren vond ik op de Zweedse makelaarssite Fantastic Frank deze twee appartementjes van 44 en 46 vierkante meter. Beide hebben een woongedeelte en een aparte slaapkamer. Op de eerste foto zie je hoe ze het boekenrek in de hoogte plaatsen, een slim idee want zo hou je de vloer vrij en voelt de kamer ruimer aan. Want elk meubelstuk dat je op de grond plaatst snoept uiteraard plek af van je dierbare vierkante meters. 

Appartement-01

Appartement-01

Appartement-01

Appartement-01

Appartement-01

Appartement-01

Appartement-01

Appartement-01

Appartement-01

Appartement-01

Appartement-01

Appartement-01

In het tweede appartementje zien we dat ze vooral meubelstukken plaatsten die het zicht niet belemmeren. Zoals de lage open kast tegen de muur, het zwarte stoeltje op één poot en de doorschijnende Ghost Chairs van Philippe Starck. Open meubilair waardoor je kan kijken blokeert het zicht niet waardoor de ruimte niet verkleint. 

Appartement-01

Appartement-01

Appartement-01

Appartement-01

Appartement-01

Appartement-01

Appartement-01

Appartement-01

Appartement-01

Appartement-01

Appartement-01

Appartement-01

Foto's: Fantastic Frank