Tijd om de badkamer te renoveren

In mei gaan we onze badkamer renoveren dus zijn we nu volop inspiratie aan het zoeken want van tegels tot bad, alles gaan we vervangen. Heel leuk, maar het geeft ook zoveel vrijheid dat het moeilijk kiezen zal zijn wat er precies in komt. Hier enkele foto's van badkamers en stijlen die we mooi vinden.  

Badkamer-renovatie-01

Cementtegels zoals ze in deze badkamervloer liggen zijn prachtig. Via www.cementtegels.net kan je zelf je vloer samenstellen en bestellen. Ons vloeroppervlak is iets kleiner dan deze badkamer dus ik kan me nog niet zo goed voorstellen of het bij ons zou passen. Zoals je op de foto ziet hou je de muren best heel sober om het geheel niet te druk te maken. Witte metrotegels zijn hiervoor een ideale oplossing. Het houten kastje brengt meteen ook wat warmte in de kamer.  

Badkamer-renovatie-01

Van zeshoekige tegels ben ik al heel lang fan. Ze geven net dat ietsje meer alhoewel ze op zich heel sober zijn. 

Badkamer-renovatie-01

Deze badkamer vond ik ook wel mooi al zie ik zwarte voegen niet zo graag. De vloer bestaat uit zeshoekige mozaïektegeltjes gecombineerd met metrotegels op de muren. Onder de wastafel zijn oude pootjes geplaatst die het geheel een authentieke look geven. De douche en kranen in het goud zijn een heel fijn detail die deze kamer echt zijn stijl geven. 

Badkamer-renovatie-01

Behang in de badkamer? Waarom niet? Zolang er geen rechtstreeks water op kan spatten en er een goede ventilatie is lijkt het me wel een optie.

Badkamer-renovatie-01

Hier ook weer een mooi voorbeeld van zeshoekige tegels op de vloer gecombineerd met metrotegels op de muren. Deze badkamer is me wel iets te spierwit en daardoor heel koel.

Badkamer-renovatie-01

Wit marmer is ook altijd een mooi materiaal om te gebruiken in de badkamer. Of het nu subtiel is op de foto hierboven of gewoon overal zoals hieronder, ik blijf het vaak erg geslaagd vinden. En als je deze laatste foto met de eerste vergelijkt zie je hoe moeilijk het kiezen zal zijn. Wordt vervolgd…

Badkamer-renovatie-01

Foto's: Pinterest