Binnenkijken in drie kleine Zweedse appartementjes

Vorig weekend vonden we deze drie appartementjes die te koop staan op de Zweedse makelaarssite Stadshem. Elk van hen hebben ze wel een goede reden om onmiddellijk richting Zweden te verhuizen. Bij het eerste is dat zeker en vast het prachtige Woods behang van Cole & Son. We willen het zo graag zelf in huis halen, maar waar het kan hangen hebben we nog niet beslist. 

Appartement-scandinavisch-01

Appartement-scandinavisch-01

Appartement-scandinavisch-01

Appartement-scandinavisch-01

Appartement-scandinavisch-01

Appartement-scandinavisch-01

Appartement-scandinavisch-01

Appartement-scandinavisch-01

Appartement-scandinavisch-01

Dit tweede appartementje is veel strakker ingericht. Als een volledig wit canvas waarop enkele felle kleurtoetsen zijn gespat. Zoals de groene stoeltjes van Fritz Hansen en de gele kastdeurtjes in de keuken. Van de salontafel zijn we niet echt fan. Best zorg je ervoor dat het blad van je tafel niet hoger komt dan de zithoogte van je zetel. Anders verstop je die achter je tafel en het is ook minder handig om er je voeten op te leggen :)  

Appartement-scandinavisch-01

Appartement-scandinavisch-01

Appartement-scandinavisch-01

Appartement-scandinavisch-01

Appartement-scandinavisch-01

Appartement-scandinavisch-01

Appartement-scandinavisch-01

Appartement-scandinavisch-01

Appartement-scandinavisch-01

Appartement-scandinavisch-01

Het derde appartement is eigenlijk een studio die bestaat uit één ruimte. Het bureautje en de witte bureaustoel zijn onze favoriet. Merk ook op dat de bureaulamp een kleinere versie is van de leeslamp naast de zetel, een fijn detail. Naar zo'n anatomische tekening zoals die boven het bureautje hebben we vorig weekend nog zitten kijken in de Kloosterstraat (Antwerpen). Heel mooi maar we kunnen natuurlijk niet alles kopen wat we mooi vinden.

Appartement-scandinavisch-01

Appartement-scandinavisch-01

Appartement-scandinavisch-01

Appartement-scandinavisch-01

Appartement-scandinavisch-01

Foto's: Stadshem