Het mini-moestuin project

Het viel me dit weekend op dat zowel Ikea als Hema zich volledig storten op de grow-your-own-food trend. Allebei bieden ze kant-en-klare pakketjes aan om op een kleine oppervlakte zelf een groententuintje te starten. En omdat we zelf maar een stadsbalkonnetje hebben voelden we ons meteen aangesproken en starten we het mini-moestuin project! Om de paar weken geven we een update hoe ver het staat met onze mini moestuin en hopelijk ziet hij er tegen deze zomer uit zoals we op de verpakkingen mogen geloven.

Mini-moestuin-project-woonblog-01

In de Hema hebben ze zowat alles om van start te gaan. Van een zakje met zaadjes tot een volledig krat vol aarde en al wat je nodig hebt om je eigen moestuin te kweken. We kochten er een zakje met tomaten- en radijzenzaadjes, en een grow bag met munt.


Mini-moestuin-project-woonblog-05

Bij Ikea vonden we de Fröer kweeksetjes, we kozen deze met tomaatjes + basilicum en chilli + koriander. Op de verpakking zien we dat de aarde in een handige zak zit wat perfect is voor op ons klein balkonnetje.

Mini-moestuin-project-woonblog-03

We vonden er ook deze Socker plantenkas. Heel geslaagd van design en zeker handig om de katten weg te houden van kleine plantjes. Volgend weekend planten we de zaadjes en zoeken we een plaatsje op ons balkon. We hopen alvast op mooi weer!

Mini-moestuin-project-woonblog-04