Onze mini-moestuin mag beginnen groeien

Twee weken geleden vonden we bij Ikea en Hema enkele spullen om zelf een mini-moestuintje te kweken. Want ook al hebben we maar een klein balkon, het is altijd leuk als er wat groen op staat. Dit weekend leek ons ideaal om er eens aan te beginnen.

Mini moestuin serre ikea 01

Mini moestuin serre ikea 01

Een eerste verrassing wanneer we de verpakkingen openden was dat de zaadjes van Hema en Ikea wel heel hard op elkaar lijken. 


Mini moestuin serre ikea 02

We hebben de zaadjes geplant in Fröer kweeksetjes van Ikea wat wonderbaarlijk makkelijk en snel ging. Er is duidelijk goed over nagedacht. Gewoon de potgrondbriketten mengen met 300dl water, verdelen over de afbreekbare kweekpotjes, zaadjes erin en nog een centimetertje grond erover.

Mini moestuin serre ikea 01

Eenmaal de plantjes beginnen groeien kunnen de afbreekbare potjes zo in de tuiniertas die ook in de set zat. Maar dat is pas voor binnen enkele weken.

Mini moestuin serre ikea 01

Bij Hema vonden we behalve losse zaadjes ook deze 'grow bag' met muntzaadjes. Gewoon afknippen, zaadjes erin en water toevoegen was de boodschap. Hoeveel water vonden we niet onmiddellijk terug dus was het wat zoeken. De zak is niet afbreekbaar dus deze kunnen we niet verpotten door hem volledig in een grotere pot te steken. Dat was wel handig geweest.

Mini moestuin serre ikea 01

Ons kweekexperiment hebben we ondergebracht in de Socker plantenkas van Ikea. Zo overstromen ze niet als er een regenbui passeert en krijgen ze mooi veel zon. En ook niet onbelangrijk, onze katten kunnen van onze mini-moestuin geen speeltuin maken.

Mini moestuin serre ikea 01

Vanaf het moment dat er iets begint te schieten laten we het weten. We zijn alvast heel benieuwd of er iets uit zal komen 🙂

Mini moestuin serre ikea 01