Op zoek naar een zetel: onze favorieten

We zijn op zoek naar een nieuwe zetel en hebben de laatste weken nagedacht welke ideaal zou zijn. Zowel voor ons, onze kersverse dochter, als onze drie katten. Eerst dachten we aan vintage zoals dit prachtige exemplaar uit Denemarken van de jaren '30.

Woonblog-eames-lounge-chair

Maar zo mooi ze vaak zijn op foto, van dicht zie je toch dat ze vaak hun beste tijd hebben gehad en vaak erg ruw geworden zijn van stof en even stoffig ruiken. 

Woonblog-eames-lounge-chair

Dan is deze nieuwe Cogee Sofa van Sentou geïnspireerd op de sixties een frisser alternatief. Maar hier ook weer heel mooi om naar te kijken maar ik zie er ons geen hele avond met ons drietjes in liggen.

Woonblog-eames-lounge-chair

Het Scandinavische Hay Design heeft ook enkele prachtige zetels in hun assortiment waarvan de Mags Sofa  hun bekendste is. Hij stond even bovenaan onze lijst en we hebben hem uitvoerig getest in de winkel en bij vrienden (het is altijd handig een model van enkele jaren oud te testen die al wat doorgezakt zijn). 

Woonblog-eames-lounge-chair

Om lekker in neer te ploffen is hij redelijk hard en wat ons vooral stoorde is dat er geen ondersteuning is voor je schouders en hoofd omdat de leuning zeer laag komt. Je zie ook op alle beelden van Hay dat ze er hun dot kussens inleggen en die zijn echt wel nodig om er comfortabel in te zitten.

Wel een groot voordeel is dat hij modulair is, iets wat we heel graag willen want dan groeit hij makkelijk met je leven mee als we verhuizen of er meer kindjes komen. De Bjorn Sofa van Hay vonden we ook een pareltje maar weer met die lage rugleuning.

Woonblog-eames-lounge-chair

De Ottoman zetels van Ligne Roset vinden we ook super én ze zitten gigantisch goed maar voor ons interieur zijn ze een beetje te spacy. 

Woonblog-eames-lounge-chair

De eenzits zitten heel comfotrabel maar voor de grote bank willen we liefst eentje waar we helemaal in kunnen wegzakken.

Woonblog-eames-lounge-chair

De Polder Sofa van Vitra was lang een van onze favorieten maar je hangt nogal vast aan zijn formaat dat volledig uit één stuk bestaat. De stof lijkt ons ook niet zo krabproof voor onze katten en op de effen stoffen vlakken zie je het meteen als er een vlek op is. Niet meteen ideaal voor baby's en peuters dus.

Woonblog-eames-lounge-chair

De Togo van Ligne Roset hebben we al goed kunnen testen tijdens één van onze interieurbezoekjes voor het woonboek en hij zit echt supergoed. Volledig modulair dus hij kan mooi meegroeien met ons gezinnetje en kinderen blijken er ook heel erg fan van te zijn dus dat zit wel goed. Voor peuters is hij naar het schijnt ook erg veilig omdat ze er niet zo makkelijk uit kunnen vallen en als ze het doen dan vallen ze van niet zo hoog.

Woonblog-eames-lounge-chair

Woonblog-eames-lounge-chair

Los van de neerplofzetel om gezellig met heel ons gezinnetje in te zitten ben ik ook wel fan van de Lounge Chair van Charles & Ray Eames als éénzit om lekker weg te doezelen. Je hebt de vintage versies zoals deze in cognac kleur. 

Woonblog-eames-lounge-chair

En nu loopt er ook een hele mooie actie waarbij je de nieuwe volledig zwarte Black Eames Lounge Chair kan kopen en er gratis de Ottoman bij krijgt. Heel verleidelijk maar eerst eens zorgen dat onze grote zetel vervangen wordt.

Eames-lounge-chair-zwart-actie-weekend-knack