Binnenkijken in ons appartement in Antwerpen (deel 2)

Vorige week brachten we dit eerste postje over ons appartement en vandaag nodigen we jullie graag uit in onze keuken. Wat we er fantastisch aan vinden is dat we van onze woonkamer en keuken één grote ruimte kunnen maken wanneer we de scharnierdeuren openzetten. Een aparte keuken achter een gesloten deur kunnen we ons eigenlijk niet meer voorstellen. Het is ook wel handig dat ze vrij ruim is zodat we er onze eettafel in kwijt konden.

Woonblog-01

De muur naast het keukenblok hebben we vol gehangen met kaders en ertegen staat ook onze koelkast. Er zat oorspronkelijk een klein koelkastje in ons keukenblok maar dat hebben we verwijderd om plaats te maken voor onze Litter-Robot waarover we hier al eens schreven.

Woonblog-01

De keuken zelf zat er al in toen we het appartement kochten. De ronde afwasbakken waren een beetje wennen maar zijn eigenlijk wel heel mooi en zeker niet onpraktisch.

Woonblog-01

Deze Kit-Cat clock vonden we bij Tatty Devine in Londen en wordt nog steeds gemaakt naar zijn oorspronkelijk ontwerp uit 1932. Op de foto is het niet te zien maar zijn ogen en staart bewegen dus heen en weer.

Woonblog-01

Het behang vonden we bij Orla Kiely en heet 'Flower Blossom'. Het wordt ondertussen helaas niet meer gemaakt. 

Woonblog-01

Aan onze eettafel staan stoelen van Charles + Ray Eames en een Tripp Trapp stoel van Stokke voor onze dochter.

Woonblog-01

Op de keuken vind je onze verzameling wereldbollen uit de 50's en 60's, om de zoveel maanden komt er wel een nieuwe bij.

Woonblog-01

Woonblog-01

Woonblog-01

De vintage King Kong vonden we op de rommelmarkt van Barcelona. Alsof het zo moest zijn verkochten ze enkele kramen verder een hoop oude poppetjes die we meteen ook kochten om het plaatje compleet te maken.

Woonblog-01

In een oud koffiekopje van de Zwarte Kat staken we een cactusje.

Woonblog-01

Een mini-Tomadorekje uit Nederland doet dienst om onze verzameling oude fototoestelletjes op te plaatsen. De gele en rode kleur van het Tomadorekje deed ons denken aan de kleuren uit het Kodak logo waardoor de link snel gelegd was.

Woonblog-01

Ons favoriete vintage fototoestel is de Brownie Hawkeye van Kodak die we zelfs af en toe van een rolfilm voorzien en mee de koffer in gaat wanneer we op reis vertrekken. 

Woonblog-01

Naast de King Kong op onze keukenmuur een selectie filmposters, een Playboycover en enkele Zwarte Beertjes pocketboekjes. Het oogklokje vonden we op een vintage markt in Gent.

Woonblog-01

De zijkant van onze koelkast hangt vol Stickygrams van onze poezen. Je kan zo'n magnetische foto's ook makkelijk zelf maken met een printer en magnetische papiervellen. Er hangen ook enkele photomaton pasfotoreeksjes tussen die we traditioneel altijd nemen wanneer we in Parijs zijn.

Woonblog-01

De drankkast doet ook dienst als mini museum met enkele vondsten die we deden bij Stenelux in Amsterdam naast een aantal cactusjes die we er op de bekende Bloemenmarkt vonden.

Woonblog-01

Woonblog-19

Woonblog-01

Dit interieur is een deeltje van één van de 15 interieurs uit ons woonboek dat nu in de winkels ligt. Naast de interieurs staan er ook 20 DIY projecten in en verklappen we onze favoriete interieurwinkels van Gent, Antwerpen, Brussel, Parijs en Amsterdam.

Woonboek