De Catcube van Delphine Courier uit Gent

Met drie katten in huis zijn we altijd op zoek naar leuke spullen waarmee zowel onze katten als wijzelf blij kunnen zijn. En dat laatste is vaak niet zo evident want meestal zijn de krabpalen, huisjes en speeltjes niet om aan te zien. Daarom waren we superblij toen we hoorden dat de Gentse grafisch vormgeefster Delphine Courier kattenhuisjes aan het ontwerpen was.

Woonblog-catcube-01

De huisjes oftewel Catcubes zijn bedacht naar het feit dat alle katten ter wereld verzot zijn op kartonnen dozen. Vraag me niet waarom maar telkens we een doos openmaken duurt het maar enkele seconden of er zit een kat in, en liefst alledrie tegelijk… Heel leuk allemaal maar een huis vol dozen oogt ook maar niks dus kwam Delphine met de ideale oplossing: een prachtig geometrisch ontworpen huisje dat zeker gezien mag worden. 

Woonblog-catcube-12

We hebben de Catcubes net getest met onze katjes en ze zijn er alledrie dol op. We hadden een beetje schrik dat onze grootste kat ging vastzitten in de opening maar zelfs dat verliep vlotjes. Gelukkig hadden we drie cubes om te testen want anders ging er zeker om gevochten worden. Een fotoverslag volgt!

Woonblog-catcube-01

Wat handig is bedacht is dat de onderkant ook toe is waardoor de katjes er heel graag in liggen. Dat doen ze liever op het isolerende karton dan op een vloer hebben we gemerkt. Behalve de opening om erin te kruipen is er nog een kijkgat achterin waar ze ook graag door klauwen naar andere poezenbeesten.

Woonblog-catcube-01

Delphine werd voor haar ontwerp meteen al geselecteerd door Marked en de Catcubes worden van 30 november 2013 tot 9 maart 2014 tentoongesteld in C-Mine in Genk. Ze zijn niet alleen ontworpen in België, maar ook de fabricage gebeurt in eigen land. Dit lokaal talent kunnen we alleen maar toejuichen en ondersteunen en daarom helpen we Delphine graag met haar project. Wil je dit gloednieuwe ontwerp zelf in huis? Dan kan je ze binnekort vinden in de winkel van woonblog.

Er zijn drie ontwerpen waaruit je kan kiezen. De eerste, met veermotief, is onze favoriet. De bedrukking is in zeefdruk en heeft een vanille tint. De tweede Catcube, met sneeuwmotief, is bedrukt met puur wit. En de derde, met streepjesmotief, is bedrukt met muntgroen.

Woonblog-catcube-01

Woonblog-catcube-01

Woonblog-catcube-01

 

 

Woonblog-catcube-01