DIY: Plantenpotjes van cement

Tijd om nog eens van DIY te doen! In dit doe-het-zelf project tonen we je hoe je zelf supermakkelijk en voor geen geld unieke plantenpotjes kan maken met sneldrogende cement. 

Cement-plant-pots-diy

Wat heb je nodig? Plantjes uiteraard? Wij kozen kleine catusjes en vetplantjes uit. Een beetje extra potaarde kan ook nooit kwaad. Het basismateriaal voor de potjes is cement. Met een kilootje heb je meer dan genoeg voor een reeks potjes. Hou er rekening mee dat er zeker een paar richting vuilnisbak zullen gaan bij de eerste pogingen dus voorzie zeker genoeg cement. Voor het cement heb je uiteraard ook water nodig. Bekijk de menginstructies op de cementverpakking om te weten hoeveel je dient toe te voegen. Om de potjes vorm te geven heb je kartonnen bekertjes nodig. Bij Ava vind je er in alle maten.Voorzie telkens een grote beker en eentje die wat kleiner is om erin te passen zoals op de foto.

Cement-plant-pots-diy-03

Hoe begin je eraan? Neem een groot en kleiner kartonnen bekertje. Vul het grootste voor de helft met sneldrogend cement en zet er het kleinste bekertje in. Vul dit kleine bekertje met water voor het gewicht en zet er best nog iets op om het op zijn plaats te houden. Wanneer het cement goed droog is (wachten is moeilijk maar laat het zeker lang genoeg drogen om een stevig potje te hebben) scheur je de kartonnen bekers eraf en heb je een perfect plantenpotje. Wie wil kan de randen een beetje bijschuren met een schuurpapiertje.

Cement-plant-pots-diy-01

Cement-plant-pots-diy-02