Mona’s kamer

De kamer van ons wolkje begint al aardig wat vorm te krijgen en dat mag ook wel want ondertussen is ze al 9 weken oud. Dus dringend tijd om er eens iets over te schrijven.

Babykamer-woonblog-09

De zoektocht naar babyspulletjes opende een totaal nieuwe wereld voor ons waarin we al snel de bomen niet meer door het bos zagen. Het aanbod is dan ook immens en daar tegenover staan de vereisten die wel vrij belangrijk waren. Want niet alleen willen we dat alles een beetje past in de stijl van ons appartement, ook het ergonomische, kwaliteit en veiligheid zijn natuurlijk superbelangrijk. 

Babykamer-woonblog-01

Het eerste wat we aanschaften was Mona's bedje. We kozen voor de Sleepi Mini van Stokke. Zijn ovale vorm sprak ons meteen aan en de oerdegelijkheid van het design liet ons niet lang twijfelen. Het bedje is slim ontworpen om mee te groeien met de baby. Ook de hoogte van de bedbodem kunnen we aanpassen. Nu staat die hoog omdat we haar er veel in en uit moeten tillen maar hoe ouder ze wordt, hoe lager hij kan. 

Babykamer-woonblog-01

De ovale vorm is niet enkel mooi maar ook erg praktisch hebben we intussen ondervonden. Het past bijna overal bij en tussen. Het enige wat we er jammer aan vinden zijn de zwarte vijzen, wit was iets mooier geweest. 

Babykamer-woonblog-03

Ook het feit dat de Sleepi op wieltjes staat en makkelijk verplaatst kan worden leek ons wel handig. Zo rollen we Mona's bedje makkelijk naast ons eigen bed als ze moeilijk in slaap raakt.

Babykamer-woonblog-01

De wieltjes staan verder dan de bodemrand waardoor het bedje niet kan kantelen, zelfs al hangt er een zware peuter aan. Het zijn misschien details, maar je merkt dat de Noren bij Stokke er goed over hebben nagedacht om het beste babybedje ooit te ontwerpen.

Babykamer-woonblog-01

Ook de materiaalkeuze en afwerking zijn dik in orde. Het bedje is duidelijk gemaakt om even mee te gaan. Het idee dat Mona er haar eigen baby misschien ooit in zal leggen lijkt ons niet zo onwaarschijnlijk.

Babykamer-woonblog-01

Bij het bedje bestelden we ook het linnen en slaapzakjes. Wat houden vooral van pure en lichte tinten en die hebben ze bij Stokke met hun Scandinavische roots wel in huis. Vanaf ze met kleur experimenteren zijn we minder fan. 

Babykamer-woonblog-01

Babykamer-woonblog-01

Aan het bedje kan je een houten verlengstuk hangen met een soort doorschijnend stukje stof, maar dat vonden we er nu net iets te tuttig uit zien. Het verlengstuk zelf lijkt ons wel handig om een mobiel aan te hangen en daar zijn we dus nog naar op zoek. Tips zijn altijd welkom!

Babykamer-woonblog-01

Naast het bedje staat een simpele oude ladenkast die we wit verfden zodat het bij de Sleepi past. Erin zit een deel van Mona's spulletjes zoals kleren. Het blauwe naaimachientje op de kast vonden we op een rommelmarkt. 

Babykamer-woonblog-01

Onder de Stokke matras plaatsten we een Angelcare. Een systeem verbonden met de babyfoon die detecteert wanneer de baby stopt met ademen.

Babykamer-woonblog-01

We hingen op één muur het mooie Harlequin behang van Ferm Living. In Antwerpen kan je het onder andere bij Espoo vinden.  

Babykamer-woonblog-01

De ABC poster is geïllustreerd door de Canadese Helen Dardik. We vinden de retro tekeningen fantastisch ook al zal het nog wel even duren voor Mona het alfabet kan lezen. Hier enkele details van de poster.

Babykamer-woonblog-16

Babykamer-woonblog-21

Babykamer-woonblog-17