Binnenkijken in een Mid-Century modern appartement in Brussel

Het appartement van de Brusselse Katja is een ode aan de Mid-Century modern-stijl. Elke week gaat ze op rommelmarkten en via het internet op zoek naar nieuwe spullen om haar appartement in te richten. Die zoektochten deelt ze op haar blog fatcatbrussels.blogspot.be, zeker een kijkje waard. 

Woonboek woonblog interieur 01

Woonboek woonblog interieur 01

Het zijn de details die het hem doen in dit appartement, zoals de foto van Marilyn Monroe, met een beetje verbeeldingskracht zie je haar elk moment binnenwandelen. 

Woonboek woonblog interieur 01

Dit is Woody, een van haar zes (jawel) katten die in het appartement wonen.

Woonboek woonblog interieur 01

Een muur volledig zwart verven lijkt altijd een beetje gewaagd maar geeft vaak een verrassend goed resultaat en laat de meubels en objecten die ervoor staan steeds prachtig naar voren komen. Gebruik wel, net als Katja, matte verf voor een warm en zacht effect.

Woonboek woonblog interieur 01

Woonboek woonblog interieur 01

Woonboek woonblog interieur 01

Woonboek woonblog interieur 01

Woonboek woonblog interieur 01

De vazen uit Katja's collectie komen oorspronkelijk uit West-Duitsland. Wanneer je er eentje zou zien staan op een rommelmarkt zou je er zo aan voorbij lopen maar in een verzameling zoals hier vormen ze een prachtig geheel.

Woonboek woonblog interieur 01

Woonboek woonblog interieur 01

Woonboek woonblog interieur 01

Woonboek woonblog interieur 01

Woonboek woonblog interieur 18

De Tomado rekjes die vanaf de jaren ‘50 in Nederland massaal werden gemaakt zijn weer helemaal in. Je vindt ze met metalen legplankjes in alle mogelijke kleuren maar ook in het hout zoals deze bij Katja.

Woonboek woonblog interieur 01

Je zou er misschien niet meteen aan denken maar planten in de badkamer geven vaak een heel mooi resultaat. En sommige soorten halen hun water uit de vochtige lucht waardoor je er helemaal geen werk aan hebt.

Woonboek woonblog interieur 01

Woonboek woonblog interieur 01