DIY: Kleurrijke verfvazen van gerecycleerde flessen

Iedereen heeft wel wat glazen flessen en een restje verf in huis rondslingeren. Met deze DIY maak je er in een uurtje originele vaasjes van.

woonblog diy verf fles vaas

Wat heb je nodig? Verschillende glazen flessen en bokaaltjes. Wij vonden een groepje van 5 items in verschillende vormen en hoogtes het mooiste. Die hoef je natuurlijk niet te gaan kopen maar spaar je best op. In de linkse fles zat fruitsap, in het middelste flesje zat Fanta lemon, en één van de bokaaltjes was een spaghettisauspotje. Daarnaast heb je natuurlijk ook verf nodig. We kochten rode en witte verf en mengden die in vijf verschillende tinten. Met waterbestendige verf kan je water in de vazen doen, maar wij kozen voor verf op waterbasis (beter voor het milieu) en staken bloemenbuisjes (niet op de foto) in de vazen om de bloemen water te geven. 

woonblog diy verf fles vaas

Hoe ga je te werk? Neem je verzamelde flessen, spoel ze goed uit en giet er verf in. Verf ze allemaal in dezelfde kleur of meng er telkens wat wit bij om verschillende tinten te hebben. Laat ze daarna goed uitdruppelen en zeker lang genoeg drogen. Het is verleidelijk om er snel bloemen in te gaan proppen maar wacht liever een nachtje tot de verf helemaal droog is om strepen binnenin het glas te vermijden. Neem je verf op waterbasis, dan kan je de bloemen in de vaas zetten met behulp van plastic bloemenbuisjes die je bij je bloemist of in de hobbywinkel vindt. Deze zijn ook handig om je bloemstengels mooi recht in de vazen te zetten.

woonblog diy verf fles vaas