Drie originele kattenhuisjes waar onze katten dol op zijn

Wie ons kent weet dat we grote kattenliefhebbers zijn. Er zijn hier in huis dan ook al heel wat kattenspulletjes gepasseerd. Het ene al mooier dan het andere, soms kijken ze ernaar om, en soms helemaal niet. Maar van deze kattenhuisjes zijn onze drie katten helemaal gek. 

Een kattentipi in huis

Met een kat in huis is het een kunst om leuke speel- en rustplekjes te creëren. De meeste dingen bestaan echter vooral uit zeer veel felgekleurde pluche en zijn niet meteen interieurvriendelijk.
 
cat kat tipi woonblog
 
Megan Mah en Elan Bentov kwamen op het idee van een kattentipi nadat ze in hun woonkamer een grote tipi hadden gebouwd voor zichzelf, die volledig gemonopoliseerd werd door hun kat. Ze besloten om een miniatuurversie in elkaar te knutselen en omdat dit zo'n succes was, zijn ze dit op grote schaal beginnen maken en daar kunnen wij alleen maar blij om zijn.
 
cat kat tipi woonblog
 
cat kat tipi woonblog
 
De tipi wordt gemaakt van 100% katoen en is gedecoreerd met inkt op waterbasis. De stokken bestaan uit berkenhout en een lederen koord houdt deze stevig op hun plaats. Deze kattentipi is dan ook de ideale oplossing die niet alleen leuk is voor je kat maar ook mooi staat in je interieur. 
 
cat kat tipi woonblog

Een originele krabpaal

Heb je katten in huis, dan is een krabpaal onmisbaar – tenzij je jouw meubels in de vernieling wil helpen. Vaak is het een noodzakelijk kwaad want krabpalen zijn meestal zo lelijk dat je ze liefst van al verstopt. We waren dan ook heel blij om deze Kittyblock te ontdekken. 

originele krabpaal woonblog

Paul en Lindsey Roberts waren als kattenbaasjes teleurgesteld met wat er op de markt te vinden was op vlak van krabpalen. Als eigenaars van een kartonfabriek (handig!) besloten ze om het ideale krabmeubel te ontwerpen. Bestaande uit vele lagen handgesneden en gekleefd karton is het dé ideale plek om aan te krabben, op te klimmen of in te slapen. Het is ook superstevig (we zijn er eens goed op gaan zitten en het heeft de test doorstaan) en is dus bestand tegen wat kattenkwaad.

originele krabpaal woonblog

De levensduur gaat van minimum 6 maanden tot verschillende jaren, afhankelijk van het gedrag van je kat. Zo kan deze het liefst de hele dag liggen op of in de Kittyblock of het kan zijn missie worden om deze tot reepjes te reduceren (maar liever de Kittyblock dan je meubels). 

originele krabpaal woonblog

Een huisje voor je kat

De Gentse grafisch vormgeefster Delphine Courier ontwerpt sinds kort kattenhuisjes die niet alleen supercozy maar ook heel erg mooi zijn.

catcube delphine courier

Dit huisje oftewel Catcube is bedacht naar het feit dat alle katten ter wereld verzot zijn op kartonnen dozen. Vraag me niet waarom maar telkens we een doos openmaken duurt het maar enkele seconden of er zit een kat in, en liefst alledrie tegelijk… Heel leuk allemaal maar een huis vol dozen oogt ook maar niks dus kwam de Gentse grafisch vormgeefster Delphine Courier met de ideale oplossing: een prachtig geometrisch ontworpen huisje dat zeker gezien mag worden. 

catcube delphine courier

De onderkant is toe wat maakt dat de cube extra aantrekkelijk wordt om in te liggen, omwille van het isolerende vermogen. Behalve de opening om erin te kruipen is er nog een kijkgat achterin waar katten ook graag doorklauwen naar andere poezenbeesten.

catcube delphine courier

catcube delphine courier

Wie zelf een van deze superleuke kattenhuisjes wil hoeft niet ver te zoeken want we bieden ze tijdelijk aan in onze winkel van woonblog. Tijdelijk jawel want van de Kittyblocks en Cattipi's zijn er maar een beperkt aantal stuks in voorraad dus op is op.

Foto's: Cat Tipi, Kittyblock, Catcube