Een piepklein maar verrassend ruim appartementje in Antwerpen

Een appartementje van slechts 40 m² dat je het gevoel geeft in een loft te wonen. In Antwerpen bewijst Caroline dat het kan, want samen met architecte Katrien Van Doren van architectenbureau KOMAAN! architecten creëerde ze een appartement met loftuitstraling op een wel heel beperkte oppervlakte.

Interieur-woonblog-01

Caroline kocht haar appartement casco waarna architecte Katrien er zich helemaal mee kon uitleven. Ze deelde de 40 m² superefficiënt in zodat het appartement ruimer aanvoelt. De basis is een lichte open ruimte die enkel onderbroken wordt door de centrale houten hal met afzonderlijk toilet.

Interieur-woonblog-01

Achter en in een schuine wand die doorheen de miniloft loopt vinden we een douche, keukenaanrecht, koelkast en bergruimte. Niet alleen praktisch maar het is meteen ook het element dat de ruimte zijn eigenheid geeft. De verwarming is in de vloer verwerkt waardoor die ook geen plaats inpakt. De ruimte lijkt optisch groter door het gebruik van veel wit, zowel op de muren als de vloer waardoor die mooi in elkaar overlopen. Houten multiplexplaten brengen dan weer wat warmte en mooie natuurlijke patronen in het appartement. 

Interieur-woonblog-01

Ook de inrichting van deze prachtige miniloft is perfect gekozen om er een licht en luchtige ruimte van te maken. Voor de basismeubelen zoals het bed, tv-tafel en eettafel volgde Caroline het pure wit van haar muren en vloer afgewisseld met enkele vintage stukken zoals de 60's zithoek.

Interieur-woonblog-01

Interieur-woonblog-01

Interieur-woonblog-01

Interieur-woonblog-01

Interieur-woonblog-01

Interieur-woonblog-01

Fotografie: Lisa van Damme / Bron: Roomed