Binnenkijken in een dakloft vol licht van een architectenkoppel in Brussel

Het architectenkoppel Tine en Peter kocht een authentiek pand in Brussel en brak de donkere zolderverdieping af om er een lichte leefruimte met living, keuken en terras te kunnen plaatsen. Als inrichting combineren ze enkele designklassiekers waaronder de kuipstoeltjes van Charles + Ray Eames en de Panton Chair met minder bekend design zoals de kleurrijke kasten van oude, plastieken groente- en fruitkratten. 

Woonblog-01

Toen we hen bezochten ontdekten we dat hun Togo van Ligne Roset toch wel een fantastisch goede zetel is. Ondertussen hebben we hem ook zelf in huis gehaald en zijn we er helemaal verzot op.

Woonblog-02

Woonblog-01

De dakstructuur van hun opbouw hebben Tine en Peter bewust zichtbaar gehouden, wat deze ruimte meteen haar unieke karakter geeft. Grote raampartijen vullen de ruimte met natuurlijk licht en geven een ver zicht over de Brusselse daken.

Woonblog-01

Woonblog-19

Als verlichting kozen Tine en Peter voor verschillende gekleurde snoeren met een stoffen omhulsel, ook wel strijkijzersnoeren genoemd. Daaraan hangt een witte, porseleinen fitting met lamp.

Woonblog-01

Woonblog-01

Woonblog-01

Woonblog-20

Woonblog-01

Woonblog-01

De kleurrijke ladekasten van gerecycleerde groente- en fruitkratten zijn van Christiane Högner. Niet alleen mooi maar ook heel erg praktisch.

Woonblog-01

Woonblog-01

Woonblog-01

De Hang-It-All van Charles + Ray Eames is in 1953 ontworpen met het idee dat kinderen door de kleurrijke bollen met plezier hun jasjes aan de haak zouden hangen zodat ze die niet elders in huis laten rondslingeren.

Woonblog-01

Meer info over hun architecturaal werk kan je vinden op ptarchitecten.be