Onze mini-tuin mag beginnen groeien

We waren al even op zoek om wat meer groen in huis te halen toen de lieve mensen van Floor ons vroegen of we eens iets met planten konden doen. Die uitdaging namen we dan ook met beide handen aan en  al snel kwam het idee om een mini-tuintje te maken. Een plekje van pakweg een halve vierkante meter vol groen, want ons appartement is een beetje te krap om er grote planten in te houden en aan een mini-tuin hebben we waarschijnlijk ook mini werk om het te onderhouden. 

Woonblog plantenhoek cactus vetplantjes

We kozen voor een mix van cactusjes en vetplantjes gecombineerd met een Yucca. Op een tafeltje plaatsten we een tiental potjes in verschillende groottes. Het tafeltje komt op ooghoogte met onze zetels wat voor een leuk jungle effect zorgt, maar dan in het klein. We hebben erop gelet om cactusjes te kopen die kunnen groeien in de hoogte, en hangplantjes die dan weer richting vloer gaan groeien. Zo hopen we dat onze mini-tuin er doorheen de tijd nog wat wilder zal gaan uitzien.

Woonblog plantenhoek cactus vetplantjes 01

In het tuincentrum vonden we enkele terracotta potten van Serax die half wit geverfd waren en dat idee trokken we door op enkele keinere potjes die we al in huis hadden. Het geeft een frisse toets aan de potjes en zo is er een link met het witte tafeltje, dat van hetzelfde merk is.

Woonblog plantenhoek cactus vetplantjes 01

Woonblog plantenhoek cactus vetplantjes 01

Woonblog plantenhoek cactus vetplantjes 05

Woonblog plantenhoek cactus vetplantjes 01

Woonblog plantenhoek cactus vetplantjes 01

Woonblog plantenhoek cactus vetplantjes 081

Woonblog plantenhoek cactus vetplantjes 01

Woonblog plantenhoek cactus vetplantjes 01

Woonblog plantenhoek cactus vetplantjes 01

Woonblog plantenhoek cactus vetplantjes 01

Woonblog plantenhoek cactus vetplantjes 01

Woonblog plantenhoek cactus vetplantjes 15

Woonblog plantenhoek cactus vetplantjes 01

Woonblog plantenhoek cactus vetplantjes 00

Neem ook eens een kijkje op de Facebookpagina van Floor waar je nog meer leuke projecten met planten en bloemen kan ontdekken.