Koopjes doen op Kapaza voor je tuin, terras of balkon

De komende weken pakken we ons -nu nog leeg- balkon aan en maken we er kleine groene oase van zodat we deze zomer ook eens buiten kunnen eten. Omdat we er nu ook niet te veel geld tegenaan willen smijten zochten we op Kapaza naar wat leuke spulletjes. Zo vonden we deze set witte rotans.

Kapaza-woonblog-01

Maar om te eten is een tafeltje met wat zitstoeltjes natuurlijk beter geschikt. Deze gietijzeren vonden we heel mooi met hun afgesleten look. Voor het paard hebben we jammergenoeg geen plaats op ons balkon, anders mocht het natuurlijk ook mee.

Kapaza-woonblog-01

Deze Franse bistrot stoeltjes mogen dan wel niet gemaakt zijn om er uren op te zitten, ze stralen wel de sfeer uit die we willen en ze zijn makkelijk op te bergen wanneer de winter eraan komt.

Kapaza-woonblog-01

We vonden bij dezelfde verkoper ook rode stoeltjes met houten zitting. Heel mooi om te laten verweren en overwoekeren door wat klimplantjes.

Kapaza-woonblog-01

Bij dit viertal stoeltjes hadden we het idee om ze elk in een ander kleurtje te verven.

Kapaza-woonblog-01

Toen we toch in de categorie tuin aan het zoeken waren kwamen we nog veel interessante items tegen die misschien bij iemand van jullie een plek kunnen krijgen. Zoals deze hangmat, mochten we een tuin hebben dan zat ik er nu deze blogpost in te typen.

Kapaza-woonblog-01

De laatste tijd houden we erg van de typische terracotta potten, maar dan liefst oude gebruikte exemplaren. Op Kapaza staan er heel wat en ze zijn fantastisch dankbaar om te beschilderen zoals we hier deden.

Kapaza-woonblog-01

We hebben er zelf al eentje staan en zijn er best wel tevreden over dus kunnen deze Weber barbecue's enkel aanraden. Oerdegelijk materiaal waardoor enkel het prijskaartje verschilt dan wanneer je er eentje in de winkel zou kopen.

Kapaza-woonblog-01

En als een Weber te klein is is er nog altijd dit monster.

Kapaza-woonblog-01

Het eerste wat we kopen als we een tuin hebben is een serre. Je vindt ze vaak op zoekertjessites zoals Kapaza en ook hier kan je zeker koopjes doen voor iets wat in de winkel veel duurder maar daarom niet in betere staat is. 

Kapaza-woonblog-01

Kapaza-woonblog-01

Kapaza-woonblog-01

Nog een leuk tafeltje met marmeren blad. Ideaal voor een balkon zoals het onze waar we geen kilometers plaats hebben.

Kapaza-woonblog-01

Het leuke aan deze seventies rotanzetels is dat ze draaien rond hun as. 

Kapaza-woonblog-01

Een fijn idee voor op een balkon, plantenbakken die je op de ballustrade kan hangen.

Kapaza-woonblog-01

Puur decoratief want de laatste bij die hierin honing heeft gemaakt is waarschijnlijk al bejaard maar deze bijenkorf blijft wel een mooi item om ergens neer te zetten.

Kapaza-woonblog-01

En dan vonden we nog dit. Het zal nog even duren voor Mona groot genoeg is om van een glijbaan te glijden maar nu weten we al zeker dat ze ooit haar eigen boom/tuin hut krijgt. We dachten eraan om later zelf iets in elkaar te knutselen maar deze is eigenlijk ook wel supercool. 

Kapaza-woonblog-01