1000 kraanvogels voor Lulu

Vorige week woensdag was een dag zoals elke andere. Ik ging 's middags lunchen met mijn collega Hanne die ik gerust mijn beste vriend kan noemen. Ik ken Hanne al 15 jaar sinds we op ons 19e samen aan Sint Lucas in Gent beginnen studeren zijn, en erna werkten we non-stop als creatief team voor verschillende reclamebureau's. Hanne heeft met haar vriend Shih net als wij een dochtertje genaamd Lulu van 14 maanden oud. Die woensdag tijdens onze lunch veranderde Hanne's leven. Plots kreeg ze telefoon dat Lulu bij de onthaalmoeder ziek was geworden. Een dag later werd een heel agressieve hersentumor vastgesteld.

Lulu 01

Het verloop van de afgelopen week kan je hier lezen op haar blog. Doen.

Lulu 02

In het ziekenhuis kreeg Hanne het verhaal te horen van een andere mama die dit ook heeft meegemaakt. Zij heeft toen 1000 origami vogels gevouwen en haar kindje is genezen. Een oude Japanse legende zegt dat iedereen die 1000 origami kraanvogels vouwt, zijn wens tot gezondheid in vervulling ziet gaan. 

Lulu kraanvogel

Vandaag is Hanne gestart met vouwen. Niet uit bijgeloof maar om deze lange en bange dagen te doorstaan. En wie weet komt er wel een mirakel van. Daarom vraagt ze iedereen die wil om haar een origamiblaadje te zenden. Want 1000 kraanvogels vouwen is een hele hoop. Die vraag stellen wij ook graag aan jullie. Stuur Hanne een kleurrijk vierkant blaadje papier, laat je kinderen er een tekening op maken of schrijf er enkele bemoedigende woorden op en geef deze mensen en ook ons hoop op een goede afloop. Wil je zelf ook een vogeltje vouwen als steun dan mag dat natuurlijk ook, stuur het gerust mee op.

Je mag het origamiblaadje zenden naar ons adres en dan zorgen we ervoor dat Hanne ze krijgt. Dat is Britt + Tom, Cuperusstraat 10, 2018 Antwerpen België.

Ik heb het op twee jaar bloggen nog nooit gevraagd maar nu kan ik het toch niet laten: share dit bericht op Facebook of Twitter zodat veel mensen het lezen. Want alle hoop is welkom. Een dikke dankjewel van ons allemaal.