De kleuren uit ons appartement + win heeeel veel Levis Ambiance verf!

Na onze posts over de nieuwe Levis Ambiance trendcollectie kregen we een paar reacties met de vraag welke kleuren wij gebruikt hebben in ons appartement. Wel om eerlijk te zijn wij hebben niet te zot gedaan met kleur, ook al is er nergens puur wit gebruikt. Ons appartement is oud, van 1920, in Art nouveau stijl en wanneer we erin trokken wilden we het vooral terug opknappen zoals het ooit moet geweest zijn. We hebben weliswaar geëxperimenteerd, de muur hieronder is blauw, muntgroen en zwart geweest, maar al snel merkten we dat we rekening moesten houden met de kleur van de marmeren schouw en de warmte van de houten vloer.

Levis-ambiance-woonblog-01

De kleuren die we gebruikt hebben kozen we dus op basis van tinten die al aanwezig waren in het appartement. Alle plafonds zijn geverfd in Eierschaal, dat is een beetje een gebroken wit. Want puur wit was veel te fel (hoe raar dat ook klinkt) voor ons oud appartement. Eierschaal lijkt wit te zijn maar is toch net iets warmer van tint. Ook alle deuren, ramen en lambriseringen hebben we deze kleur gegeven. De meeste muren op twee accentmuren na zijn in Ivoorbeige gestoken. Ook een heel lichte maar warme tint. In de woonkamer gaven we de muur rond de haard een extra accent door daar de kleur Monaco Pure van Colores del Mundo te gebruiken. Daardoor komt die net iets meer uit tegenover de andere muren. In de slaapkamer kozen we Turkse Steen om een accentmuur mee te verven.  Levis-verf-kleuren

Levis-ambiance-woonblog-01

Wat we heel vaak doen zoals op de foto hierboven is wandplankjes ophangen en die dan meeverven in de kleur van de muur. Zo lijkt het alsof ze één zijn met de muur en vormen ze de ideale drager om een object op te plaatsen. Op de foto onderaan zie je hoe de witte kaders mooi uitkomen op de Ivoorbeige muur.

Levis-ambiance-woonblog-01

Het hertenhoofd hieronder was in bruine kunststof maar door het mee te schilderen met de kleur van de muur blend het mooi samen.

Levis-ambiance-woonblog-01

Levis-ambiance-woonblog-01

Al onze lambriseringen en plinten zijn in Eierschaal geverfd. We hadden eerst puur wit getest maar in een oud appartement als het onze dat al wat geleefd heeft kwam dat net té clean over. Het behang van Orla Kiely kozen we op basis van de kleuren uit ons pallet en vooral dan de Turkse Steen die in de slaapkamer terugkomt. 

Levis-ambiance-woonblog-01

In de slaapkamer kozen we ervoor om het hoofdbord van ons bed te halen om de muur en zijn lambrisering zo zichtbaar mogelijk te houden. De lambrisering staken we hier in Ivoorbeige, de accentmuur is Turkse Steen. Veruit onze favoriete kleur uit de Levis Ambiance Collectie want zowel wanneer er fel zonlicht op valt als donkere schaduwen, het blijft een fantastisch mooie kleur. 

Levis-ambiance-woonblog-01

Wat we ook fijn vinden aan een iets donkerdere felle tint is dat details op de muur er veel mooier op uitkomen dan op een witte muur. Zoals het witte vaasje van Lenneke Wispelwey of de Zweedse Ericofon telefoon.

Levis-ambiance-woonblog-01

Levis-ambiance-woonblog-01

Levis-ambiance-woonblog-01

Levis-ambiance-woonblog-01

We hebben net beslist om onze Levis Ambiance wedstrijd te verlengen tot dit weekend. We mogen twee lezers blij maken met een pakket verf uit de Levis Ambiance collectie. Concreet geven we twee keer 5 potten Ambiance verf weg van 2,5 liter. Dat is 12,5 liter per winnaar oftewel genoeg verf om 125 vierkante meter één laagje mee te verven. Jawadde! Je mag zelf 5 kleuren uitkiezen uit de hele Ambiance collectie dus voor wie van plan was om huis of appartement op te frissen kan dit wel eens heel handig van pas komen.

Levis-give-away-woonblog

Wat moet je doen om te winnen: ga naar woonblog op Facebook, word fan en zeg ons welke trendkleur je favoriete is, ze staan hier allemaal mooi op een rijtje met hun benaming. Zo simpel is het. De give away loopt nog tot zondag 1 juni 2014 om middernacht. Heb je nog vragen? Shoot! Veel succes!

Levis-ambiance-bruno-pieters-collectie-kleuren

Meer info over de Ambiance trendcollectie kan je vinden op levis.info

Levis-ambiance-woonblog