DIY: een oud stoeltje opfrissen met een restje behang

Vandaag tonen we je hoe je een fris en modern stoeltje kan bekleden voor geen geld. Zowel voor binnen als voor buiten leuk om rond de eettafel te zetten, zeker als je elk stoeltje in een ander behangpapiertje steekt.

Diy woonblog behangstoeltje

Wat heb je nodig? Een stoeltje uiteraard. Oude keukenstoeltjes vind je voor enkele euro’s in de Kringwinkel. Het onze kostte 3,5€ en zat voor die prijs nog heel stevig in elkaar. Daarnaast natuurlijk het behangpapier. Uiteraard is eender welk papier geschikt, dat kan dus evengoed een oude landkaart zijn of inpakpapier zoals wij gebruikt hebben. Zolang het maar een beetje stevig is werkt het perfect. Om het aan te brengen hebben we nog behangerslijm nodig en eventueel vernis om het behang waterbestendig te maken. 

Diy woonblog behangstoeltje behang

Een klein potje verf is voldoende om de pootjes af te werken. In de meeste verfwinkels kan je testers laten maken met de mengmachine, net genoeg om dit soort werkje te verven en ze kosten helemaal niet zoveel als het kleinste potje in het rek. Het voordeel van de mengmachine is ook dat je je ideale kleur exact kan laten maken. Zo kozen we het geel op basis van het patroon op het papier waarmee we het stoeltje gingen bekleden.

Diy woonblog behangstoeltje voor

En nu aan de slag. Haal de bekleding eraf en schuur het hout een beetje op. Bekleed ze opnieuw met het restje behangpapier of waar je het ook mee wil bekleden. Gebruik behangerslijm om het papier goed week te maken zodat het mooi de vorm van het stoeltje aanneemt. Verf de pootjes in een kleur die terugkomt in het behang om het geheel mooi af te maken. Wil je het stoeltje ook buiten gebruiken, dan breng je best nog enkele lagen vernis aan. Met wat behendigheid klaar je deze klus in een uurtje afgezien van het drogen van het behang waar je best wel wat tijd voor neemt. Om het behang mooi op zijn plaats te laten tijdens het drogen kan je gebruik maken van klemmen zodat het zeker niet los komt.

Diy woonblog behangstoeltje na