Op zoek naar de ideale zetel: de Togo van Ligne Roset

Begin dit jaar gingen we op zoek naar de ideale zetel. Want onze oude had er al heel wat jaartjes opzitten en met de komst van Mona wilden we er eentje in huis halen waar ook zij makkelijk in kon zitten. Bij 't Casteelken in Rumst vonden we de Togo van Ligne Roset het beste zitten. Deze klassieker ontworpen door Michel Ducaroy in 1973 is niet voor niks tot vandaag de dag een van de meest comfortabele zetels ter wereld en blijft daarnaast ook alle interieurtrends doorstaan met zijn iconisch design.

Togo-zetel-ligne-roset-woonblog-22

We hebben hem nu al enkele maanden kunnen uittesten en zijn er supertevreden van. Hij zit inderdaad perfect en lijkt wel ontworpen op maat. Ook voor Mona is het de ideale zetel. Door zijn vorm met uitgeholde zitplekjes kan ze er in zitten, liggen en kruipen zonder er meteen uit te vallen, al is het niet aan te raden haar nu al alleen te laten. Binnen enkele maanden kruipt ze er ongetwijfeld zelf in en uit.

Togo-zetel-ligne-roset-woonblog-13

De opstelling die we nu in huis hebben is een driezit, eenzit en poef met als idee om het later nog uit te breiden met een hoekstuk en een tweezit.

Togo-zetel-ligne-roset-woonblog-24

In deze post die we over de Togo schreven kan je meer lezen waarom we voor dit model gekozen hebben. Daarin lees je onder andere dat we voor de stof het lichte Laba Grège hebben genomen. Het was even twijfelen om zo'n lichte stof te nemen want met kindjes in huis zijn vlekken onvermijdelijk, maar tot nu toe hebben we alle vlekjes er mooi uitgekregen. We kozen voor deze lichte tint om de zetels mooi in de tinten van ons appartement te laten passen en ook wanneer we later eventueel verhuizen is deze kleur makkelijk in elk interieur te integreren. Al sluiten we niet uit dat we ooit een extra stuk bijkopen in een felle kleur zoals mosterdgeel. 

Togo-zetel-ligne-roset-woonblog-14

Togo-zetel-ligne-roset-woonblog-15

Togo-zetel-ligne-roset-woonblog-20

Togo-zetel-ligne-roset-woonblog-18

Togo-zetel-ligne-roset-woonblog-01

Iets wat ons meteen opviel toen de mannen van 't Casteelken met de zetels voor de deur stonden was hoe licht ze wegen. Je pakt ze makkelijk met een hand op wat niet alleen handig is bij het verhuizen maar ook bijvoorbeeld wanneer we stofzuigen. Dan stapelen we ze allemaal op elkaar zodat ze niet in de weg staan.

Togo-zetel-ligne-roset-woonblog-01

Togo-zetel-ligne-roset-woonblog-21

Togo-zetel-ligne-roset-woonblog-01