Interieur 2014 is gestart!

Zaterdag opende Interieur 2014 in Kortrijk de deuren voor het grote publiek. Het is altijd weer uitkijken naar de biënnale en als designliefhebbers kunnen we dit natuurlijk niet missen. We bloggen daarom de hele week op en over Interieur en in deze eerste post proberen we het bos door de bomen te zien want de beurs is gigantisch groot.

Interieur-kortrijk-2014-01-

Het hart van Interieur bevindt zich in de Kortrijkse Expo waar je natuurlijk alle grote merken vindt die er zich van hun mooiste kant laten zien. Van de laatste trends in verlichting tot designklassiekers en nieuwe merken die zich voorstellen, wie een overzicht wil van wat er leeft in de hedendaagse designwereld is hier wel even zoet.

Interieur-kortrijk-2014-01-

Interieur-kortrijk-2014-01-

Interieur-kortrijk-2014-01-

Behalve stands van merken zijn er ook enkele heel interessante exposities zoals deze toepasselijke To The Point ruimte met de winnaars van de Interieur Awards. Meer hierover later deze week. 

Interieur-kortrijk-2014-01-

Interieur-kortrijk-2014-01-

Interieur-kortrijk-2014-01-

In hal 3 kan je dan weer een overzicht zien van alle Designers van het jaar. 

Interieur-kortrijk-2014-01-

Zoals vaak zijn de meest vernieuwende, innoverende en experimentele dingen te ontdekken naast de beurs. Een shuttle brengt je dan ook in een tiental minuutjes naar het Buda Island waar je het Budalab, Ventura Interieur en de expo Scandinavian Designers At Work kan vinden. Een aanrader waar we later meer over vertellen.

Interieur-kortrijk-2014-01-

Een korte wandeling daarvandaan is de Broel school die onder handen is genomen door Interieur curator Joseph Grima en zijn collectief Space Caviar. Een totaal andere kijk op 'interieur' in vergelijking met de gepolijste stands in het Expo gebouw.

Interieur-kortrijk-2014-01-

Interieur-kortrijk-2014-01-

Interieur-kortrijk-2014-01-

Ook aanwezig in de Broel school is de Interieur Bistro die ontworpen is door de Designers van het jaar van vorige edities en het pop-up hotel Eyes Nights Only. Overdag een expositie van verschillende inspirerende kamers, 's avonds wordt het een hotel. Ook hierover brengen we later deze week meer.

Interieur-kortrijk-2014-01-

Interieur-kortrijk-2014-01-

Helemaal off-track is The Design Pharmacy waar verschillende merken zoals Modular Lighting Instruments, BuzziSpace, Niko, Alessi, Ntgrate en bulthaup hun producten tonen in een uniek kader.

Interieur-kortrijk-2014-01-

Interieur-kortrijk-2014-01-

 

Foto's © Tom Cole / Woonblog

Vanaf morgen vertellen we elke dag over onze highlights op Interieur 2014. Ga je er zelf heen, heb je nog tips of iets gezien dat je zelf de moeite vond, laat het ons dan zeker weten!