Interieur 2014: Scandinavian Designers At Work Expo

Het is deze week Interieur 2014 in Kortrijk en we bloggen dan ook van op de biënnale. Gisteren brachten we een overzicht en vanaf vandaag gaan we dieper in op wat ons opviel tussen het gigantische aanbod design en exposities.

Scandinavian-designers-at-work-boek-luster-interieur-2014-01-

Scandinavian Designers at Work is er eentje van. Deze expositie van het gelijknamige boek dat sinds vandaag uit is toont beelden van Scandinavische ontwerpers aan het werk in hun creatieve ateliers en huizen. 

Scandinavian-designers-at-work-boek-luster-interieur-2014-01-

De makers van het boek, interieurarchitecte Jessy Van Durme en fotograaf Piet Albert Goethals, begonnen samen aan een droomreis door Scandinavië met een duidelijk doel: ze wilden de landen niet alleen zien, maar ook beleven, met als rode draad voor hun ontdekkingstocht hun liefde voor het hoge noorden, fotografie, mooie dingen in het algemeen en interieurdesign in het bijzonder. Ze stippelden hun reis daarom uit langs de woonplaatsen van verschillende jonge Scandinavische designers die ze wilden leren kennen en kwamen terug thuis met genoeg materiaal voor dit mooie boek.

Scandinavian-designers-at-work-boek-luster-interieur-2014-01-

In de expositie op de 2e verdieping van de Budafabriek combineren ze beelden uit het boek met het werk van de designers. Een geslaagde frisse afwisseling die zeker de moeite waard is om te zien als je Interieur 2014 bezoekt.

Scandinavian-designers-at-work-boek-luster-interieur-2014-01-

Scandinavian-designers-at-work-boek-luster-interieur-2014-01-

Scandinavian-designers-at-work-boek-luster-interieur-2014-01-

Scandinavian-designers-at-work-boek-luster-interieur-2014-01-

Scandinavian-designers-at-work-boek-luster-interieur-2014-01-

Scandinavian-designers-at-work-boek-luster-interieur-2014-01-

Scandinavian-designers-at-work-boek-luster-interieur-2014-01-

Scandinavian-designers-at-work-boek-luster-interieur-2014-01-

Scandinavian-designers-at-work-boek-luster-interieur-2014-01-

Scandinavian-designers-at-work-boek-luster-interieur-2014-01-

Scandinavian-designers-at-work-boek-luster-interieur-2014-01-

Scandinavian-designers-at-work-boek-luster-interieur-2014-01-

Scandinavian-designers-at-work-boek-luster-interieur-2014-01-

Scandinavian-designers-at-work-boek-luster-interieur-2014-18

Foto's © Tom Cole / Woonblog