Interieur 2014: de Interieur Awards

Tijdens de Interieur biënnale worden telkens de Interieur Awards uitgereikt voor opkomend designtalent. De Grand Prize werd helemaal terecht aan the Keystones table van het Italiaans-Japanese duo Minale Maeda gegeven door een jury waar onder meer Rolf Hay (HAY), Lina Kanafani (Mint London) en Robert Klanten (Gestalten Verlag) in zetelden.

Interieur-awards-2014-woonblog-02

Wat zo bijzonder is aan het ontwerp is dat ze gebruikt maakt van een 'connector' die de afzonderlijke delen van het meubelstuk bij elkaar houdt en gemaakt is met een 3-D printer. Jurylid Rolf Hay vatte het zo samen: ‘Het is de eerste keer dat ik een producent zie die 3D-printing op een zinnige manier in zijn ontwerp integreert: hoe het object alle onderdelen verbindt, is intelligent en slim.’

Interieur-2014-awards-keystone-table-woonblog-01

Wat het duo dus eigenlijk ontworpen heeft en maakt zijn connectoren, de andere elementen van bijvoorbeeld deze tafel haal je zelf in een houthandel. Zo maak je je tafel helemaal uniek. Schroeven zijn overbodig waardoor de tafel niet alleen makkelijk op te bouwen is, maar ook af te breken, wanneer je ze bijvoorbeeld wil verhuizen. Slim design dus, met een achterliggend idee dat we in de toekomst zeker en vast nog meer zullen zien opduiken.

Interieur-2014-awards-keystone-table-woonblog-01

Interieur-2014-awards-keystone-table-woonblog-01

Op Interieur 2014 zijn ook de andere 19 winnaars van de Award te bewonderen. Eentje van onze favorieten is The Phytophiler waar we het later deze week nog eens uitgebreid over gaan hebben. 

Interieur-2014-awards-keystone-table-woonblog-01

The Phytophiler – Dossofiorito

Interieur-2014-awards-keystone-table-woonblog-01

Magnum – Patrycja Domanska & Felix Gieselmann

Interieur-2014-awards-keystone-table-woonblog-01

Perimeter shelf – Sarha Duquesne & Levi Dethier

Interieur-2014-awards-keystone-table-woonblog-01

Project CookingTable – Moritz Putzier

De expositieruimte waar je de 20 winnaars kan zien is zelf ook best de moeite waard. Met als titel To The Point ontwierpen de winnaars zelf deze ruimte die hen allemaal verbindt in een grote witte bol, te zien vanop een bepaalde plek, waarin ze ook allemaal hun eigen plekje hebben om hun werk te tonen.

Interieur-awards-2014-woonblog-03