Interieur 2014: de Interieur Spaces Award brengt food en design samen

Naast de Interieur Awards voor objecten organiseerde de Biënnale Interieur er ook eentje voor 'Spaces'. Designers mochten er hun kunnen loslaten om de 5 bars en restaurants van de beurs te ontwerpen. Uit 18 landen kwamen er 80 inzendingen binnen waarvan de uitgekozen projecten meer dan gezien mogen worden. 

Interieur-2014-woonblog-01

De Dried Chat Room is een concept vanan DWA studio van Alberto Artesani, Frederik De Wachter, Francesca Perani en Sandra Marchesi en Spectacularch! uit Italië. Ze gingen aan de slag met non-design materialen zoals thermische isolatiedekens om een indrukwekkend plafond mee te creëren, of de meest simpele stoelen bekleed met beschermdekens. Het resultaat is vreemd genoeg net heel stijlvol. Zo zie je maar dat design niet door de (dure) materialen maar door de persoon en zijn vindingrijkheid wordt gemaakt.

Interieur-2014-woonblog-01

Interieur-2014-woonblog-01

Interieur-2014-woonblog-01

Een andere winnaar is The Curtain Bar van de Belgen Jasper Stevens en Karel Verstraeten die ermee hun nieuwe architectenbureau Felt ongetwijfeld een stevige boost geven.

Interieur-2014-woonblog-01

Iedereen weet dat beurzen zoals Interieur wel eens hele drukke plaatsen kunnen zijn en met hun concept wilden ze net rust en intimiteit in die chaos brengen. Boven lange marmeren tafels zweven halfdoorzichtige gordijnen sierlijk golvend doorheen de ruimte wat voor verschillende afgesloten delen zorgt aan één en dezelfde tafel. Een heel slim concept net als alle andere winnaars van de 'Spaces' Award. 

Interieur-2014-woonblog-01

Interieur-2014-woonblog-01

Interieur-2014-woonblog-01

Interieur-2014-woonblog-01

Foto's © Tom Cole / Woonblog