Quick-Step stelt op Batibouw waterbestendig laminaat voor

Binnen enkele dagen start Batibouw oftewel het walhalla voor elke (ver)bouwer. Omdat we dit jaar een fijne renovatie voor de boeg hebben (waarover later meer) gaan we er natuurlijk ook heen. Waar we erg naar uitkijken is de nieuwe Impressive collectie van Quick-Step die op Batibouw wordt voorgesteld. Ze zijn er namelijk in geslaagd om het handige kliklaminaat dankzij een HydroSeal-laag ook nog eens waterbestendig te maken waardoor het vanaf nu perfect toepasbaar is in ruimtes die het wat harder en vooral natter te verduren krijgen zoals een badkamer, keuken of hal. Daarenboven zou het niet meer te onderscheiden zijn van een natuurlijke houten vloer wat we zeker eens in het echt willen zien en voelen.

Quick-step_impressive-laminaat-01

Het grote voordeel van de nieuwe waterbestendige laminaat collectie is dat je hierdoor dezelfde vloer kan doortrekken in verschillende ruimtes. Waar we nu vaak zien dat een houten vloer stopt daar waar de keuken begint en men noodgedwongen tegels moest plaatsen creëer je nu makkelijk een eenheid in huis door de vloer gewoon door te trekken.

Quick-step_impressive-laminaat-01

De bleekste vloeren zijn voorlopig onze favoriet en zeker voor een wit gelakte plankenvloer zoals we er nu eentje in de badkamer hebben liggen zou zo’n witte laminaatvloer van Quick-Step een handigere oplossing zijn die niet aan stijl of smaak moet inboeten.

Quick-step_impressive-laminaat-01

De ontwerpen van deze collectie zijn uitgevoerd op lange, brede planken van 138 bij 19 cm, waardoor de karakteristieken van elke vloer goed tot hun recht komen. De houttekening loopt bovendien vernuftig door in de voeg van het laminaat, zodat een extra realistisch resultaat ontstaat. Ook zijn de structuur en onregelmatigheid die je in echt hout vindt diep in de planken geperst. We zullen jullie binnenkort laten weten of het echt natuurlijk hout evenaart wanneer we ze op Batibouw hebben gespot.

Quick-step_impressive-laminaat-01

Wat we ook eens willen uittesten op Batibouw is de Oculus Rift, een hoogtechnologische bril waarmee je in een virtuele wereld kan rondwandelen om de verschillende vloeren te ervaren. Klinkt leuk! Volgende week brengen we in elk geval verslag uit van wat we allemaal op Batibouw hebben ontdekt. Mocht je er ook heen gaan dan misschien tot daar!

Quick-step_impressive-laminaat-01

Quick-step_impressive-laminaat-01

Quick-step_impressive-laminaat-01

Meer informatie over de nieuwe Impressive collectie van Quick-Step kan je hier vinden. Voor wie richting Batibouw trekt: je kan de Quick-Step stand vinden in hal 6 op standnummer 219.