Ontdek de Levis Visualizer app

Toen we in ons appartement een accentmuur wilden verven in de woonkamer hebben we om eerlijk te zijn serieus geprutst. Eerst verfden we die een tint donkerder dan de andere muren, mooi, maar we dachten misschien kan het mooier. Dus verfden we hem volledig muntgroen, een kleur die we prachtig vinden, maar onze woonkamer leek plots op een operatiezaal en de kleur bleek veel te kil in combinatie met onze warme houten vloer. Dan zagen we een foto van een zwarte muur en dachten we, hé laten we hem in zwarte matte krijtbordverf doen. Toen we halfweg waren bleek dat toch niet zo’n slim idee en nu is hij dus weer gewoon een tintje donkerder dan de andere muren.

Woonblog

Hieruit hebben we geleerd dat kleur niet het meest eenvoudige is om in te schatten en dat heeft Levis ook goed gezien want ze brachten deze zomer de Levis Visualizer app uit waarmee je onmiddellijk kan zien welke kleur op jouw muren past. Hadden we die twee jaar geleden gehad dan had het ons veel verf en tijd uitgespaard.

Levis-visualizer-app-woonblog-01

Door simpelweg je smartphone of tablet op je muur te richten kan je via augmented reality kleuren uitproberen en zie je onmiddellijk het resultaat.

Levis-visualizer-app-woonblog-09

We hebben het zelf getest en het is verbluffend hoe je zo kan zien hoe de sfeer van je kamer kan veranderen door de kleur aan te passen. De app registreert muren en geeft een heel goede weergave hoe het resultaat eruit zou zien. Best gebruik je de app wel met voldoende licht zodat hij de ruimte goed kan zien.

Levis-visualizer-app-woonblog-07

Eenmaal je bezig bent kan je eenvoudig tussen de verschillende kleuren switchen en via een masking tape-optie delen van de muur afplakken om stukken van eenzelfde muur in verschillende tinten zetten, en te zien welke kleurvlakken het mooist bij elkaar passen. Nog fijner wordt het wanneer je op een object in je kamer klikt. Daar kan je de kleur uit registreren waarvan de app dan de verfkleur zoekt en je suggesties geeft welke kleurtinten erbij passen. 

Levis-visualizer-app-woonblog-10

Je kan ook een foto opladen die je al voorheen had genomen van bijvoorbeeld een object met een mooie kleur of een muur die je bij vrienden mooi vond en de app laten zoeken welke kleur het is en welke kleuren daar dan bij passen. Heel handig want voor onze ramen hadden we enkele jaren terug ook mooie kleurreferenties gezien bij een ander huis en moesten we al gaan aanbellen om te vragen welke verf ze hadden gebruikt.  Nu kan je er makkelijk een foto van nemen en drie seconden later ken je de kleur. Superhandig!

De Levis Visualizer-app is gratis te downloaden op Google Store voor Android gsm’s en tablets, en via de App Store voor iPhone en iPad.