De Smeg Victoria keukenapparatuur past helemaal in onze nieuwe ‘oude’ keuken.

Toen we enkele jaren terug ons eerste appartementje kochten stonden er in de keuken toestellen van Smeg. En daar waren we om eerlijk te zijn wreed content van want op die paar jaar dat we er woonden waren het de enige dingen die we nooit hebben moeten vervangen laat staan dat ze ons ooit een moment in de steek hebben gelaten. Naast het esthetische waar duidelijk veel aandacht naar gaat bij dit merk is ook het gebruiksgemak vrij puur, een knop is een knop en vooral lekker groot want dat draait makkelijker. Zo hebben we het wel graag bij gebruikstoestellen, mooi, praktisch en betrouwbaar. In ons nieuwe huis bouwen we een keuken op vanaf nul en gingen we dan ook eerst eens kijken wat Smeg zoal heeft.

01 smeg-victoria-fornuis-01

Omdat we het hele huis en zeker ook de keuken een authentieke ‘oude’ stijl willen geven waren we meteen weg van de Victoria lijn. Het paradepaardje ervan is dit fornuis waarvan we de zwarte versie de mooiste vinden.

01 smeg-victoria-fornuis-01
01 smeg-victoria-fornuis-01
01 smeg-victoria-fornuis-01

Er zijn ook veel afgeleide toestellen in hetzelfde Victoria design zoals de inbouwoven en microgolfoven op de foto hieronder.

01 smeg-victoria-fornuis-01

Om al dat moois eens in het echt te zien trokken we daarom richting Puurs waar Smeg een showroom heeft. Dat is geen winkel maar bij Smeg zelf dus je kan er rustig even rondkijken zonder opdringerige verkopers en alle toestellen staan er mooi op een rijtje dus het is makkelijk vergelijken. We hebben al gemerkt bij het renoveren dat we alles graag eens in het echt gaan bekijken want via internet of catalogussen is het niet altijd even simpel in te schatten hoe iets er daadwerkelijk uit ziet.

01 smeg-victoria-fornuis-01

Zo kwamen we snel tot de conclusie dat het grote vrijstaande fornuis voor onze keuken te groot zou lijken en we beter een kookplaat namen. Voor foodies is zo’n groot ding waarschijnlijk de hemel maar wij hebben genoeg aan een normaal kookfornuis en de kastruimte die we daardoor uitsparen is zeer welkom. Gelukkig was er ook een model in de Victoria stijl zodat we snel onze smaak vonden.

01 smeg-victoria-fornuis-01

Naast de kookplaat willen we ook nog een ingebouwde oven en microgolfoven. Daar is dan weer wel voldoende plaats voor want er zijn gigantisch veel hoge kasten in onze nieuwe keuken. We hebben in de showroom geen pizza gebakken dus zo hard hebben we ze niet uitgetest maar de toestellen voelden super degelijk en kwalitatief aan.

01 smeg-victoria-fornuis-01
01 smeg-victoria-fornuis-01
01 smeg-victoria-fornuis-01

Hier is opgelijst wat we hebben besteld. De kookplaat is op gas, we koken zowat ons hele leven al op gas en zijn er zo mee vertrouwd dat het moeilijk is om over te stappen op iets anders. Het voordeel van dit fornuis vonden we dat het er ondanks de moderne snufjes toch lekker authentiek uitziet met zijn gietijzeren roosters en mooie grote knoppen. In verhouding met zijn grote vrijstaande broer viel de prijs ook heel goed mee wat bij een renovatie steeds haleluja is.
01 smeg-victoria-fornuis-01

De oven is er eentje waar we erg naar uitkijken, ondanks zijn puur design met maar twee knoppen zit er een zee van functies achter en komt hij met leuke snufjes zoals een pizzasteen! Nu nog een Vespa kopen en we kunnen onze eigen pizzeria beginnen. Wat we ook fantastisch vonden was de koude deur. Dankzij vier lagen glas kan het geen kwaad als er eens een kinderhandje tegen botst, goed gezien want zo kunnen we hem zonder zorgen op een normale hoogte plaatsen.
01 smeg-victoria-fornuis-01

Tussen de microgolfoven en de oven zit er in functies en gebruik wel wat overlap want ook deze heeft bijvoorbeeld een grillstand maar zullen we meer gebruiken om snel iets op te warmen of wanneer de oven bezet is. We kozen voor zwarte toestellen omdat we onze keuken in het grijs gaan plaatsen en ze zo mooi uit die grijze massa springen. Vanaf het resultaat er is tonen we het zeker, wordt vervolgd!
01 smeg-victoria-fornuis-01