De Black Collection van Charles + Ray Eames en Vitra

Black is the new… euh black, en dat hebben ze bij Vitra goed begrepen want de laatste tijd hebben ze heel wat klassiekers in een zwart jasje gegoten. Zo kan je de bekende kuipstoeltjes en schommelstoel van Charles & Ray Eames nu ook met een prachtig zwart onderstel vinden en ook andere toppers zoals de Hang it All kapstok hebben ze nu van top tot teen in het zwart. Zelf hadden we de RAR schommelstoel al heel lang op het oog maar we twijfelden lang welke kleur we wilden, tot we deze versie zagen bij Flinders. Een mooi contrast in ons interieur wat voor de rest voornamelijk uit lichte tinten bestaat. Omdat we het niet konden laten bestelden we er de schattige kleine LTR Side Table bij om het geheel af te maken.

Eames-black-rocker-vitra-eames-black-collection-01
Eames-black-rocker-vitra-eames-black-collection-01
Eames-black-rocker-vitra-eames-black-collection-01
Eames-black-rocker-vitra-eames-black-collection-01
Eames-black-rocker-vitra-eames-black-collection-01

Behalve de schommelstoel en het tafeltje zijn er nog een pak meer items die deel uitmaken van de Vitra Black Collection. Dit zijn onze favorieten: 1. Charles & Ray Eames RAR schommelstoel / 2. Charles & Ray Eames Lounge Chair / 3. Charles & Ray Eames House Bird / 4. Charles & Ray Eames LTR Side Table / 5. Charles & Ray Eames Wool Plaid / 6. Charles & Ray Eames Leather LCW Chair / 7. George Nelson Sunburst Clock / 8. Charles & Ray Eames DSW chair / 9. Charles & Ray Eames Hang it All
Eames-black-collection-vitra