Montana kasten uit Denemarken

Op Interieur16 ontdekten we de kasten van Montana uit Denemarken. Een flexibel kastensysteem uit MDF die beschikbaar is in maar liefst 42 kleuren en je kan personaliseren zoals je zelf wil. Je hebt de keuze uit tal van units, een aantal verschillende dieptes en je kan de kasten op pootjes, met een plint, hangend aan de wand of op wieltjes plaatsen of monteren. Dus geen stress meer dat je droomkast niet in je ruimte past want het lijkt bijna op maat gemaakt. Onze favoriet is de Read boekenkast, die zelfs met maar enkele objecten erin al prachtig staat.

MONTANA-18

Montana-01

We houden bij hoge boekenkasten heel erg van wit omdat ze mooi samensmelten met de muur en zeker in kleine ruimtes niet te zwaar lijken, maar door de grote kleurenkeuze kan je hier erg creatief mee omgaan en de kast mooi laten uitkomen met een contrasterende kleur op de muur, of net de kleur van de kast mooi laten terugkomen op een accentmuur.
Montana-16

Montana-01
Montana-01

Ook hun TV kasten vonden we heel handig en mooi. Groot genoeg om al je apparatuur en kabels in kwijt te kunnen, met nog wat extra ruimte ernaast en bovenop de kast een groot oppervlak waar je mooi nog wat plantjes of boeken op kwijt kan. Het fijne aan deze kast is dat ze zweeft, wat er weeral voor zorgt dat ze ondanks het grote volume heel licht oogt. Nog een voordeel: je hoeft de kast niet open te doen om met je afstandsbediening de apparatuur te bedienen. Heel slim bedacht dit want bij ons staat onze tv kast steeds open waardoor we de hele tijd op die lelijke apparaten van Telenet zitten te kijken.

Montana-01
Montana-01
Montana-01

Aan de slaapkamer is er ook gedacht met deze Dream nachttafeltjes die best ook elders als bijzettafeltje of kastje dienst kunnen doen.Montana-01
Montana-01
Montana-01
Montana-01

Voor wie op zoek is naar een gesloten kast, want soms heb je ook nood aan een opbergplek voor rommel die niet meteen getoond moet worden, is er deze Cover wandkast. Weeral fijn gevonden dat je de wandkast kan ophangen wat het geheel niet alleen luchtiger maakt maar ook erg handig is om bijvoorbeeld de vloer te poetsen.

Montana-01
Montana-01

De volledige collectie van Montana met prijzen kan je hier bekijken bij Flinders.