Tijd om de slaapkamer te renoveren. Stap 1: gordijnen van Velux

We zijn gestart met het laatste deel van de renovatie van ons huis waar we de zolderverdieping tot een slaapkamer + badkamer willen omtoveren. To do: een badkamer installeren, nieuwe vloer over heel de ruimte, verlichting, kastruimte en een nieuw bed. Maar we zijn gestart met een van de makkelijkste klusjes: het installeren van verduisteringsgordijntjes in de Veluxen.

Al is simpel misschien iets te snel gezegd want de slaapkamer was ooit de zolderruimte en de Veluxen zitten helemaal bovenaan in het dak. Gelukkig was het installeren vrij makkelijk want het was wel wat evenwichtswerk om er te geraken. Het gordijn zit in een soort frame wat je simpelweg in je bestaande Velux kan klikken. Erna waren (in ons geval) zes kleine vijsjes voldoende om het geheel vast te zetten.

Op de foto hierboven zie je links een geïnstalleerd gordijn en rechts een raampje waar nog geen gordijn in zit. Het materiaal van het frame is geborsteld aluminium zodat het redelijk goed in de witte ruimte past. De kleur van het gordijn zelf kan je kiezen, wij kozen voor wit.

De gordijnen zelf houden niet alleen het licht tegen, maar werken in de winter ook mee aan de binnenisolatie. Dat doen ze dankzij een dubbele plooi met honingraatstructuur en aluminium binnenlaag. Mooi meegenomen!

Heel handig voor Veluxen op moeilijk te bereiken plaatsen is dat je de gordijntjes kan bedienen met een afstandsbediening. Nog handiger is dat de motor werkt op zonne-energie via een klein zonnepaneeltje aan de bovenkant van het gordijn. Zo hoef je geen elektriciteit aan te leggen om ze te laten werken.

Op deze foto zie je het gordijntje open en toe. Omdat er nog een groot schuifraam in de ruimte zit waar we nog gordijnen voor moeten maken blijft het voorlopig nog licht in de ruimte 🙂 Je kan het gordijn ook maar een klein beetje openen of op eender welke afstand je wil al is dat waarschijnlijk enkel bij grotere ramen nuttig.

Zo zien de Veluxen er aan de buitenzijde uit. Het gordijn + frame zitten volledig aan de binnenkant.

Dit is nog eens voor en na de installatie. Velux heeft enorm veel keuzes wat gordijnen betreft, niet alleen in kleur maar ook in soort. Om precies te zijn, wij hebben het Multifunctioneel vouwgordijn wat we ideaal vonden om de ruimte te verduisteren vanop een zeer onbereikbare plek. Op de website van Velux kan je al hun modellen zien.