We hebben de ideale Amerikaanse koelkast gevonden!

Volgend voorjaar verwachten we ons derde kindje, dus wordt het stilaan tijd om ook ons huis voor te bereiden om van twee naar drie kindjes te gaan. Iets wat we al lang wilden aanpakken was onze koelkast en wel om twee redenen. 1. Onze huidige koelkast horen we bijna constant werken en we vermoeden dat die daardoor een pak meer verbruikt dan we zouden willen. 2. Het is nu al vaak tetris spelen om alles in onze huidige koelkast te proppen, een beetje meer plaats zou handig zijn.

Onze vereisten waren dus: ruimte, heel weinig verbruik, en graag ook een toestel wat ook door onze kindjes makkelijk open en dicht gedaan kan worden.

De Instaview koelkast van LG is vonden we meteen een pareltje omdat die alles heeft waarnaar we op zoek zijn en zoveel meer.

Eerst en vooral is dit de meest energie efficiënte Amerikaanse koelkast op de markt. Door het gebruik van een Inverter Linear compressor verbruikt hij 32% minder dan koelkasten met een gewone compressor. Daar bovenop is deze compressor heel duurzaam en beloven ze dat hij tot 20 jaar zal meegaan.

Om nog minder energie te verspillen heeft dit toestel een Door-in-Door systeem. Dit systeem gebruikt LG al enkele jaren succesvol in al haar Amerikaanse koelkasten en maakt het mogelijk om veelgebruikte producten snel en gemakkelijk uit de koelkast te halen, zonder de deur in zijn geheel te openen. Hierdoor kun je bepaalde producten voor dagelijks gebruik in de deur plaatsen, en hoef je niet de gehele koelkast te openen als je er snel iets uit wilt pakken. Zeker voor onze kindjes die vaak zelf een drankje uit de koelkast halen en dat niet altijd even snel doen is dit heel handig.

Nog een energie besparend kenmerk is de Knock-Knock functie. De naam van dit toestel ‘Instaview’ verklapt het al een beetje en wat ook direct opvalt aan deze koelkast is zijn glazen deur die in ruststand ondoorzichtig zwart is. Wanneer je twee keer op de glazen deur klopt, wordt de koelkast dankzij de Instaview technologie binnen enkele seconden van binnenuit verlicht en het glas doorzichtig. Zo zie je snel en gemakkelijk wat er in de koelkast ligt, moet je niet staan twijfelen wat je wil drinken met een open koelkastdeur en verspil je dus minder koude lucht.

Met een koelruimte van 405 liter en een vriesruimte van 196 liter heeft de koelkast voldoende ruimte om wel wat in kwijt te kunnen. De koelkast heeft twee vershoudlades met instelbare luchtvochtigheid waarin je producten kunt bewaren met specifiek bewaaradvies, zoals kaas, bepaalde wijnsoorten of andere verse producten. Het Pure N Fresh-systeem zorgt dan weer voor voldoende frisse lucht en maakt een einde aan onfrisse geurtjes in de koelkast, en in de groentelade kan je de luchtvochtigheid instellen om fruit en groente langer vers te houden.

Wat we ook al lang wilden en een leuke plus is aan deze koelkast is het ijssysteem aan de buitenkant waarmee je koud water, crushed ijs en ijsblokjes kan maken. Om het ijssysteem van water te voorzien kan je kiezen voor een plumbing of non-plumbing versie. Wat wil zeggen aangesloten op de waterleiding of met een waterreservoir in de ijskast die je kan bijvullen.

Het eerste (plumbing) lijkt ons handig wanneer je in een nieuwbouw woning of totaalrenovatie een waterleiding kan leggen tot exact de plaats waar je toestel zal komen. Maar in ons geval waarbij de keuken er al staat, is een non-plumbing oplossing de beste. Het zorgt er ook voor dat we de koelkast kunnen mee verhuizen en makkelijk in een nieuwe keuken kunnen integreren.

En last but not least kan je met de Smart ThinQ-app zelfs je koelkast met je smartphone bedienen. Erg handig om bijvoorbeeld tijdens een stroompanne te weten dat je diepvries aan het ontdooien is.

Wij kijken alvast erg uit om dit staaltje technologie in huis te halen en vanaf we de koelkast uitgepakt en  geïnstalleerd hebben brengen we er een uitgebreide review over.

 

Meer info over deze koelkast kan je via deze link vinden op de website van LG.

Deze blogpost kwam tot stand in samenwerking met LG.