Review: de Instaview koelkast van LG

Op zoek naar de perfecte Amerikaanse koelkast vonden we de Instaview van LG. In deze post schrijven we wat we ervan vonden eenmaal uit de verpakking. En dit was op zich een hele klus want de koelkast is enorm dus ook de verpakking errond. Noem het gerust een worstelmatch om het ding te bevrijden uit zijn doos.

Het eerste wat we uittestten vanaf de stekker in het het stopcontact zat was natuurlijk de Knock-Knock functie. Zoals je kan zien op de foto heeft de koelkast een raam wat in normale toestand zwart is en wanneer je er tweemaal op klopt gaat binnen een lichtje aan waardoor je de inhoud van de koelkast kan zien. Handig, want zo kan je kiezen en lokaliseren wat je wil zonder de koelkast open te doen en energie te verliezen.

De volgende leuke feature van deze koelkast vonden we het Door-in-Door concept, weer bedacht om energie te besparen. Want dankzij een dubbele deur kan je slechts een heel klein deel van je koelkast openen waarin je de essentials die je vaak nodig hebt kan stoppen. Zo verlies je niet telkens alle koude lucht telkens je iets uit je koelkast nodig hebt.

Over deuren gesproken, die vinden we zelf bij koelkasten heel belangrijk, want je voelt er meteen aan of het ding een beetje kwalitatief is. En we waren dan ook blij met het design van deze koelkast die zowel kwalitatief als makkelijk in gebruik aanvoelt.

Aan de rechterzijde van de Instaview zit het koelgedeelte, aan de linkerzijde de diepvries, met in de deur verwerkt het ijssysteem. We hadden een beetje schrik dat deze veel plek van de diepvries ging innemen maar dat valt gelukkig nog wel mee.

Met het systeem kan je koud water, crushed ijs of ijsblokjes maken en het werkt met een duwsysteem. Gewoon je glas ertegen houden en het begint meteen te werken.

In het paneeltje van het ijssysteem zitten ook de andere functies van de koelkast.

Iets waar je misschien wel op moet letten is de dikte van deze koelkast, zeker wanneer je die wil inbouwen in je keuken. Want zoals je op onderstaande foto kan zien zijn de deuren op zich zeer dik en steken ze daardoor uit. Wens je de koelkast in te bouwen dan is het zeker goed zoeken naar een plaatsje in je keuken waar dit zowel praktisch als esthetisch het beste past.

Het uitzicht van de koelkast ziet en voelt zeer kwalitatief aan en mag best gezien worden. Ook binnenin werd voldoende aandacht geschonken aan het design.

Bijvoorbeeld deze honingraatstructuur die dient om het druppen van condensatie te voorkomen en er bovendien ook nog eens mooi uit ziet.

Kortom, als newbies als het over Amerikaanse koelkasten gaat zijn we heel tevreden over dit exemplaar. Het enige nadeel wat we konden vinden is het gewicht van deze koelkast (124kg) die het minder makkelijk maakt om het te verhuizen, maar dat doe je natuurlijk ook niet elke week ­čÖé

Meer info over deze koelkast kan je via deze link vinden op de website van LG.

Deze blogpost kwam tot stand in samenwerking met LG.