Drie badkamertrends van het moment

Dit jaar spotten we drie grote badkamertrends: zwarte kranen, planten in de badkamer en ovale baden. En het leukste van dit alles: je kan deze stijlen ook gewoon combineren. 

Zwarte bad- en douchekranen zijn al even aan een opmars bezig als prachtig contrast in vaak overwegend witte badkamers. De Tara reeks van Dornbracht komt daarbij als eerste in ons hoofd en is ondertussen een designklassieker geworden.

Een andere trend zijn badkamers die omgevormd worden tot mini-jungle. Als warme en vochtige ruimte is het dan ook de ideale plek in huis om tropische planten zich goed in hun vel te laten voelen. Een raam met natuurlijk licht is natuurlijk ook mooi meegenomen.

De laatste trend die we gespot hebben zijn ovale baden. Ze hebben het bad op pootjes helemaal verdrongen en of ze nu in een grote ruimte met veel plaats errond of in een hoekje staan, het geeft steeds een prachtig effect.

Foto’s: Desire to InspireApartment TherapyArch DailyDwell