Onze verbouwing: het dak is eraf

dakwerken smekens dakrenovatie

We zijn dakloos, letterlijk. Om een nieuw dak te bouwen moet het oude er uiteraard af, en dat is geen klusje van een paar uur. De hele week zijn de dakwerkers al in de weer om ons dak af te breken. Aan het kleine dak van onze bijbouw zijn ze dan weer volop aan de opbouw bezig.

dakwerken smekens dakrenovatie smekens antwerpen dakWe wilden graag dat het uitzicht van ons nieuwe dak zo veel mogelijk op het oude dak lijkt, daarom kozen we voor leikleurige pannen. Voor de verbouwers: het is de Stormpan Leikleur mat geglazuurd van Wienerberger.

wienerberger stormpan kleuren

Tip: wanneer je je dak wil renoveren, neem dan zeker eens een kijkje in het gigantische aanbod dakpannen want deze bepalen natuurlijk voor het grootste stuk hoe je dak er uiteindelijk uit zal zien. Onze ervaring in de offertefase was dat dakwerkers er al snel zelf een soort dakpan in een bepaalde voorstellen zonder echt te letten op de stijl van het huis of de omgeving. Zelf wat opzoekingswerk doen of zoals wij deden een rondje fietsen in je buurt om andere daken van gelijksoortige huizen te bekijken kan dus zeker geen kwaad.

dakwerken smekens dak renovatie smekens antwerpen dakrenovatie

Hier nog enkele foto’s hoe het dak er momenteel uit ziet. Gelukkig valt het weer deze dagen nog wel mee want veel meer dan een zeil ligt er nu dus niet op. En ja, ondertussen wonen wij ook nog op deze werf 🙂