De originele Eames Fiberglass Chairs zijn terug

De Fiberglass Chair ontstond in 1950, nadat hij  door Charles en Ray Eames was ontworpen voor de ‘International competition of low-cost furniture design’. Revolutionair voor die tijd waw dat ze plastic gebruikten als basismateriaal.Plastic had en heeft zo zijn voordelen: het is flexibel, naar wens te vormen en het is bovendien uitermate geschikt voor massaproductie. De oorspronkelijke productiesamenstelling van polyester versterkt met glasvezel werd echter begin jaren ‘90 stopgezet wegens ecologische redenen. Voortaan zou de zitschaal van de Plastic Chair gemaakt worden van polypropyleen, een milieuvriendelijker materiaal dat bovendien recyclebaar is.

Dankzij een nieuwe manier van produceren, waarbij verontreinigende stoffen verleden tijd zijn, is de stoel in glasvezel door Vitra weer in productie gebracht. Om te beginnen zullen de Fiberglass Side Chair DSR, Fiberglass Side Chair DSW en Fiberglass Side Chair DSX geproduceerd worden.

De stoel is in België hier verkrijgbaar in de originele kleuren die geïntroduceerd werden in 1950: parchment, navy blue, orange, elephant hide grey, sea foam green en raw umber. Het draadonderstel bestaat in hoogglans chroom of basic dark poedercoating. Het houten onderstel is verkrijgbaar in vier kleuren: esdoorn goud, esdoorn zwart, essen honingkleur en esdoorn donker.