Ultraslanke aluminium schuiframen van Reynaers Aluminium

Wat ons dit jaar opviel op Batibouw is dat raamprofielen alsmaar minimalistischer worden. Minder blijkt daarbij duidelijk de trend te zijn, en dat klinkt best wel logisch want hoe minder profiel hoe meer glasoppervlak er is, en hoe meer licht je in huis haalt.

Wat opvalt is dat deze profielen niet gelinkt zijn aan bepaalde bouwstijlen want ze komen door hun minimalistische vorm overal tot hun recht, zowel in een moderne of klassieke architectuur. We bezochten de stand van Reynaers Aluminium die op het vlak van ultraslanke systemen een van de trendsetters zijn en zich al even bezighouden met het ontwikkelen van quasi onzichtbare profielen zoals de CP 130, de CP 155 en het Hi-Finity schuifraamsysteem.

Het CP 130 systeem is de standaard voor hedendaagse nieuwbouw en grondige renovatieprojecten. De schuifraamoplossing bied het beste van twee werelden want het voldoet aan alle hedendaagse energie- en isolatienormen én heeft een minimalistisch ontwerp. Het systeem leent zich perfect voor schuiframen met hoogte tot 2,70 meter wat interessant is omdat je zo je schuiframen kamerhoog kan plaatsen en toch met minimale profielen kan werken. De CP 130 kan worden uitgevoerd met een super smal middenprofiel, waardoor het schuifraam naadloos de overgang van binnen naar buiten maakt en de ruimtelijkheid en lichtinval in de woning aanzienlijk vergroot. Wat we heel impressionant vonden is dat er ook  een hoekoplossing bestaat waarbij twee schuivende delen op hoek sluiten, iets wat we voorheen nog niet hebben gezien. Deze oplossing zorgt in open toestand voor een optimale buitenbeleving omdat geen hoekprofiel het zicht of de doorgang belemmert.

CP 130 profiel / foto Tim Van De Velde
CP 130 profiel / foto Tim Van De Velde

Voor de meest energiezuinige bouwprojecten heeft Reynaers Aluminium het hoog isolerende CP 155 systeem in huis met een middenstijl met amper 50 mm aanzichtbreedte. In de CP 155 HI en Minergie uitvoering kan het systeem toegepast worden in lage energiewoningen en passiefbouw. Bij deze oplossing kunnen de schuiframen glasgewichten tot 400 kg dragen met een hoogte tot 3,5 meter, waardoor het systeem uitermate geschikt is voor driedubbele beglazing en zijn grotere afmetingen mogelijk. Ook voor dit systeem biedt Reynaers Aluminium een hoekoplossing aan.

CP 155 profiel
CP 155 profiel

Hi-Finity is de meest minimalistische schuifraamoplossing in het Reynaers Aluminium assortiment. De profielen worden volledig in de vloer en muren weggewerkt en het middenprofiel heeft een aanzichtbreedte van slechts 35 mm, waardoor de schuiframen in je huis een uiterst slank en elegant aanzicht krijgen. De combinatie tussen dit minimalistische design en de uitstekende isolatiegraad maken Hi-Finity zeer geschikt voor hedendaagse architectuur waarbij de overgang tussen woning en de omliggende natuur quasi naadloos is.

Hi-Finity profiel / foto Debbie Debrauwer
Hi-Finity profiel / foto Debbie Debrauwer

Dankzij het onbeperkt gamma aan kleurvariaties of diverse aluminium uitvoeringen kan je de minimalistische profielen helemaal laten opgaan in de architectuur van je woning.