De houten pareltjes van Ethnicraft

Vorige week zagen we op Maison & Objet deze nieuwe Nexus tafel van Ethnicraft passeren en begonnen we er spontaan al een plaatsje voor te zoeken in ons eigen huis. De massieve eikenhouten poten en balk waar het tafelblad op rust zijn ronduit prachtig door hun vloeiende organische vorm. Reden genoeg om eens een overzichtje te geven van dit Belgische merk.

Het bekendst zijn ze momenteel waarschijnlijk door hun Bok stoel en bijhorende tafel. De stoel, ontworpen door Alain van Havre, heeft een puur en robuust uiterlijk en is vervaardigd uit massief hout waarbij vooral de gebogen rug opvalt.

Een ander mooi item uit de Ethnicraft collectie zijn de Monolit bijzettafels, ontworpen door Sascha Sartory. Prachtig als object op zich en superhandig omdat je ze kan openen zoals je op de foto hieronder kan zien.

Van de Osso kruk zou je zo denken dat het een vintage Deens design is maar niks is minder waar. Het krukje is verkrijgbaar in twee hoogtes en in walnoot, eik of zwart.

Het Rise wandmeubel is er ook eentje die gezien mag worden. Met hout als hoofdtoon maat toch lekker licht en luchtig.

Een kleinere tafel dan de Nexus en Bok is de Profile eettafel. Ook hier weer een mooi uitgebalanceerd onderstel wat zorgt voor een puur en simplistisch design, alsof de balken losjes op elkaar zijn geplaatst.

Behalve puur houten meubelen maakt Ethicraft ook zetels zoals de modulaire N701 zetel in stof.

Uit een andere interessante reeks komt deze N2 fauteuil, ontworpen door Nathan Yong. Heel sober en puur design waarbij het hout perfect tot zijn recht komt. In deze reeks zijn meerdere ontwerpen gemaakt waaronder ook de wondermooie N3 bank.En  ook aan salontafeltjes geen gebrek. Deze Disc is een van onze favorieten, alsook de Orb met zijn superlicht onderstel en een mooi eikenhouten blad.

De collectie van Ethnocraft en meer design meubels kan je vinden op misterdesign.be.