De prachtige tuinmeubels van Dedon

De Nestrest Lounger van buitenmerk Dedon heb je zeker al eens gespot. Het sensationeel ontwerp van de Franse designers Daniel Pouzet en Fred Frety is al jaren een icoon en voor wie het kan betalen een fantastische plek om even weg te dromen.

Nestrest is geweven van het unieke zelf-ontwikkelde Dedon fiber dat recyclebaar, brandveilig en weersbestendig is. Hiervoor zijn traditionele Filipijnse weeftechnieken gebruikt door vakmensen op het Filipijnse eiland Cebu, waar exclusief voor Dedon geproduceerd wordt.

Maar ze hebben nog een hele reeks andere tuinmeubels die zeker ook gezien mogen worden in een design tuin.De Dedon TIBBO Armstoel is een ontwerp van de Britse designers Edward Barber en Jay Osgerby die ook voor Vitra mooi werk hebben gemaakt. Wat uniek is aan deze stoelen is dat ze ondanks het gebruik van teakhout toch werken met ronde vormen in plaats van de rechthoekige ongemakkelijke vorm die teakhouten tuinmeubels vaak aangemeten krijgen. Zo bekomen ze buitenmeubilair wat evengoed binnen gebruikt kan worden

De collectie is handgemaakt van premium teakhout afkomstig van duurzame plantages. Premium teak biedt geweldige weerbestendigheid en duurzaamheid, zelfs in extreme omstandigheden. Binnenshuis behoudt TIBBO zijn gouden tint. Buiten, als het onbehandeld blijft, verkrijgt het van nature een zilvergrijze patina.

De Dedon MBRACE Loungestoel is een ontwerp van Sebastian Herkner en zoals z’n naam al doet vermoeden voelt de stoel als een omhelzing aan. Zeker met de supercozy kussen lijkt het ons de gedroomde loungestoel om een zomers dagje in door te brengen.

In dezelfde reeks zijn ook een stoel en tafel ontworpen die zeker ook gezien mogen worden.

In de TIBBO reeks hebben Edward Barber en Jay Osgerby ook een 2-zits Bank ontworpen. Evenals prachtig door zijn eenvoud en design.Dedon ontwikkelt eigen stoffen voor hun zitkussens. Deze materialen zijn perfect geschikt voor buitengebruik en zijn er in meerdere kleuren en texturen: zo heeft ‘TWIST’ de natuurlijke look van linnen en heeft ‘KNOTT’ de warme uitstraling van gebreid materiaal. Een aanvullende optie is Kvadrat Patio, het eerste outdoor textiel van het merk en het resultaat van drie jaar onderzoek naar hoe de luxe, kleurrijke Kravdrat-ervaring nu ook naar buiten het huis gebracht kan worden.

De collectie van Dedon kan je hier ontdekken.