De tijdloze designs van Pastoe

We zijn al even heel erg fan van Pastoe, het Nederlandse interieurlabel wat al meer dan 100 jaar meubels maakt en dat vandaag de dag nog steeds vol overgave doet. De rode draad doorheen hun designs is een mooie combinatie van kwaliteit, vakmanschap en tijdloze ontwerpen. Ze weten het perfecte evenwicht te vinden tussen eenvoud en statement, meubels die hun plek in huis meer dan verdienen en dat met gemak een leven lang blijven doen.

De Pastoe Vision Opbergkast is een ontwerp van Pierre Mazairac & Karel Boonzaaijer. De kasten hebben een vaste indeling maar de kleur van de fronten kan je zelf bepalen met verschillende Pastoe kleuren en fineren. De greeploze deuren openen met een drukknop.

Van dezelfde ontwerpers komt dit Vision Atlas Dressoir. Het elegante zwart metalen frame maakt het helemaal af en is verkrijgbaar in een hoogte van 36 of 71 centimeter. Let vooral op de fantastisch verfijnde afwerking in de hoeken.

De SM05 Wire Stoel klassieker is een ontwerp van Cees Braakman en Adriaan Dekker. De Wire Stoel is ontworpen in 1953. Het doel was toen om een relatief goedkope stoel te ontwikkelen voor een groot publiek en net daarom gebruikten ze draadstaal. Het tijdloze ontwerp is gemaakt van metaal en is verkrijgbaar in vijf elegante kleuren:  Paper White, Night Black, Haze Grey, Pale Green en Ox Red. Deze varianten worden gecombineerd met verschillende, vaste zitkussens voor extra comfort.

In dezelfde lijn ontwierp Cees Braakman ook de FM06 Wire Loungestoel die is afgewerkt met massief eikenhouten armleuningen.

Een variant op de stoel zijn de KM05, KM06 en KM07 Wire Krukken, een van onze favoriete meubelstukken. We denken er al even over om het kleinste formaat krukje in het wit te combineren met ons String wandrek.

De KM05 kruk is in 1953 ontworpen en is Inmiddels is een ware klassieker geworden en een echt icoon van Nederlands design. De volledige collectie van Pastoe kan je hier bekijken.